.

.

dilluns, 23 de maig del 2011

Comunicat de la FASPS davant la venda d'armes del Goven Espanyol al Marroc

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s'ha adherit i participa a les activitats que la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià està realitzant sobre la venda d’armes del Govern espanyol al Marroc i fa seu el comunicat que es va llegir el passat 20 de maig a la concentració "Parem el negoci de la guerra en el Sàhara Occidental" davant de la Delegació del Govern de València.


Molt és el descontent de la ciutadania amb els nostres polítics, amb els nostres governants, prova inequívoca d’això és el moviment espontani que ha sorgit entre els homes i dones d’aquest país, conegut com el “moviment 15M”.

Nosaltres, els amics i amigues del poble sahrauí, volem unir-nos a aquest descontent, cadascun i cadascuna de nosaltres farà les seues pròpies reflexions sobre la hipocresia del sistema, però avui ens hem reunit ací perquè no ens podem quedar callats davant un fet tan greu com és la venda d’armes a països en conflicte i per descomptat amb especial esment a la venda d’armes i material bèl•lic a un país com el Marroc, amb un permanent historial de violacions dels drets humans des de la proclamació de la seua independència fa més de 50 anys.

Tots i totes sabem que el Marroc és un país que porta a terme de forma sistemàtica desaparicions forçoses, detencions arbitràries i utilitza la tortura de forma quotidiana, fets corroborats pels informes d’organismes internacionals de defensa dels drets humans. Marroc es un país que no dubta i no va dubtar en utilitzar la força més brutal, amb tots els mitjans al seu abast, per a reprimir a la població que pacíficament es concentrava al campament de la dignitat de l’Aaiun.

... hi ha més que possibilitats que l’armament venut pel Govern Espanyol al Marroc siga utilitzat contra la població sahrauí, molts d’ells amb documentació espanyola.

La Llei 53/2007, aprovada pel Parlament el desembre de 2007, estableix serioses restriccions per a la venda d’armes espanyoles a països que les puguen utilitzar per a “pertorbar la pau, l’estabilitat o seguretat regional, exacerbar conflictes o tensions latents, de manera contrària al respecte degut i la dignitat inherent a l’ésser humà, amb fins de repressió interna, o en situacions de violacions de drets humans”. En el seu article 4 s’afirma rotundament que “ les sol•licituds d’autorització seran denegades, suspeses o revocades” quan es presente algun dels supòsits esmentats.

I que és el que està passant?, el govern espanyol no només viola la llei espanyola sinó que trepitja els codis de conducta sobre exportació d’armes aprovats en el Consell de la Unió Europea on s’especifica que els països que reben armes espanyoles han de respectar els drets humans i el dret internacional humanitari i que sempre s’ha de tenir en compte la situació interna del país a l’hora d’autoritzar aquesta venda. (quina contradicció).

Amb tot i això, l’Estat Espanyol ha autoritzat en els últims anys cessió o venda d’armament al govern marroquí per un valor superior a 200 milions d’euros.

Indignats front a tanta hipocresia, front a tanta immoralitat, exigim al govern d’Espanya que pare aquest negoci de la mort, conscients que molts són els homes i dones sahrauís que pateixen la repressió marroquina amb armes i material bèl•lic espanyol.


Per això volem fer una menció especial a:

- Najem el Gareh que amb catorze anys va morir a l’octubre passat a causa dels trets de la Gendarmeria marroquina als voltants del campament de la dignitat.

- Baby Hamday Buyema, ciutadà espanyol nascut a l’Aaiun, atropellat brutalment per un dels furgons de la policia després de fer-lo baixar de l’autobús en què viatjava.

- Said Dambar, assassinat a boca de canó per la policia marroquina el passat mes de desembre quan sortia d’un ciber-café.


En nom dels ací presents, en nom de la FASPS-PV, per la pau i la democràcia, ATUREM EL NEGOCI DE LA GUERRA i sobretot ATUREM EL NEGOCI DE LA GUERRA AL SÀHARA OCCIDENTAL.

Avui 20 de maig, dia en què es commemora l’inici de la lluita per la llibertat del poble sahrauí, volem oferir des de València, tot el nostre suport als homes i dones sahrauís, que s’han vist obligats a sortir de la seua terra i a aquells i aquelles que pacíficament i de forma massiva es segueixen avui manifestant en els carrers del Sàhara Occidental i del Marroc, contra l’espoli dels seus recursos naturals, la repressió i contra la contínua violació dels drets humans que exerceix el Marroc sobre ells i elles.

PER LA LLIBERTAT I LA AUTODETERMINACIÓ DEL POBLE SAHRAUÍ

València a 20 de maig de 2011.

dilluns, 16 de maig del 2011

Parem el negoci de la guerra en el Sàhara Occidental

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participarà a la concentració “Parem el negoci de la guerra en el Sàhara Occidental” que se celebrarà el divendres 20 de maig a València.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva continua amb les activitats de difusió i sensibilització sobre la causa sahrauí i, s’ha adherit a la concentració “Parem el negoci de la guerra al Sàhara Occidental” que ha convocat la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS) per aquest divendres 20 de maig, a les 19 hores, davant la Delegació del Govern de València, a la Plaça del Temple.

Una vegada més la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià convoca a les associacions i simpatitzants per la causa sahrauí per a iniciar un procés de conscienciació dirigit a tots els ciutadans i ciutadanes respecte a la venda d’armament que el govern d’Espanya realitza a Marroc en contra de la nostra pròpia Constitució.

El Govern d’Espanya es lucra amb la venda d’armes en regions desestabilitzades o en guerra, contradient la pròpia Constitució, com en els territoris ocupats de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). Per aquest motiu:

Expressa el teu rebuig davant aquest negoci il·legal i immoral
ACUDEIX A LA CONCENTRACIÓ DAVANT DE LA DELGACIÓ DEL GOVERN
(Pl. del Temple, València)
 Divendres 20 de maig a les 19 hores.

dijous, 12 de maig del 2011

Eleccions municipals i autonòmiques 2011

dimecres, 11 de maig del 2011

Comprar robat, és robar!

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s'ha adherit a la campanya "Compar robat, es robar!" que la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS) va iniciar ja fa un temps.

La campanya  fa referència a què el Marroc es beneficia il·legalment dels recursos naturals del Sàhara Occidental gràcies a empreses com la gallega Jealsa, que comercialitza les conserves Rianxeira i Escuris i que posseeix una fàbrica a El Aaiun que envasa per a la marca blanca Hacendado, de Mercadona.

Mentrestant, en els territoris ocupats, els sahrauís reben contínues pallisses, violacions i detencions il legals per part de les autoritats ocupants.

A Marroc no li pot eixir rendible seguir robant als sahrauís.

A LES TEUES MANS ESTÀ EVITAR-HO!