.

.

dijous, 27 de desembre del 2012

APSX a la Televisió Comarcal (24-12-2012)


En l'informatiu de la Televisió Comarcal del 24 de desembre, al minut 13:55, podeu veure la notícia relacionada amb Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva. Es parla del desenvolupament de la Caravana par la Pau 2012-2013 on es recullen aliments per la caravana d’ajuda alimentària per al poble sahrauí...
Ací teniu l'enllaç: InformatiuComarcal

dilluns, 24 de desembre del 2012

Felicitació de Nadal 2013

dimecres, 19 de desembre del 2012

Xàtiva continua desenvolupant la Caravana per la Pau


“Caravana per la Pau 2012 / 2013”
Caravana d’Ajuda Humanitària per al Poble Sahrauí.
  
Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva continua amb la campanya de la Caravana per la Pau 2012 / 2013 que es desenvoluparà fins el 20 de gener del 2013 on es pretén recollir aliments bàsics com arròs, sucre i oli per al poble sahrauí que es troba en els Campaments de Refugiats de Tinduf.

En aquest mes de desembre són diverses les escoles que han començat la recollida d’aliments per al poble sahrauí, on s’han instal·lat caixes on l’alumnat pot anar dipositant els aliments.

A més a més, aquest cap de setmana, el dissabte 22 de desembre, a partir de les 17 hores, la gent del col·lectiu Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva eixirà al carrer on instal·larà punts de recollida d’aliments a les portes dels principals supermercats de la ciutat, i també informaran de la realitat en la qual viu el poble sahrauí.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es vol agrair als escolars que ja han participat en la campanya i també es vol animar a que la gent passe per aquestos punts el proper dissabte.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva és conscient que la profunda crisi econòmica que ens assota està afectant a nombroses persones i famílies del nostre entorn, per la qual cosa hem cregut oportú repartir el fruit de l’esforç solidari que demanem per als refugiats sahrauís, de tal manera que un quinze per cent d’allò que s’aconseguisca serà donat a  Gent de la Consolació, entitat que porta endavant una tasca social lloable amb aquelles persones que ho estan passant molt mal, principalment amb el seu servei de menjador.


divendres, 14 de desembre del 2012

Tasca de sensibilització a les escoles i instituts: Caravana 2012-2013

Des d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva continuem desenvolupant la Caravana d'Ajuda Humanitària per al Poble Sahrauí i per aquest motiu estem realitzant una sèrie de xarrades de sensibilització per tal d'explicar la situació del Sàhara Occidental a l'alumnat dels instituts i escoles. Cal recordar que els centres educatius estan col·laborant amb el nostre  col·lectiu en la recollida d'aliments (arròs, sucre i oli) per al poble sahrauí. Amb aquestes xarrades és vol donar a conéixer la tasca que desenvolupa Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva i tambe conscienciar a l'alumnat de la situació en la qual viu la població sahrauí dels Campaments de Refugiats de Tinduf i de la població sahrauí que viu (i pateix les violacions constantment dels drets  humans) sota l'ocupació del Marroc.

dilluns, 10 de desembre del 2012

Dia Intenacional dels Drets Humans: Sàhara Occidental (2012)


dijous, 6 de desembre del 2012

APSX a la Televisió Comarcal (5/12/2012)

En l'informatiu de la Televisió Comarcal del 5 de desembre, al minut 02:15, podeu veure la notícia relacionada amb Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva. Es parla de diverses iniciatives per ajudar als més necessitats i fa referència, entre altres, a la Caravana d’Ajuda Humanitària per al Poble Sahrauí 2012/2013...
Ací teniu l'enllaç: InformatiuComarcal     

dimarts, 4 de desembre del 2012

Caravana d'Ajuda Humanitària per al poble sahrauí 2012/2013


Un vegada més, el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es fica en contacte amb vosaltres per parlar-vos de la situació del poble sahrauí, un poble que viu en l’exili des de fa més de 37 anys, a la zona més inhòspita del desert de Sàhara, en les haimes dels Campaments de Refugiats de Tinduf (Algèria).

Com cada any, el nostre col·lectiu engegarà la Campanya d’Ajuda Humanitària per als refugiats sahrauís en la qual es recullen aliments bàsics com són l’arròs, el sucre i l’oli. Començarà a partir del dissabte 1 de desembre i es desenvoluparà fins el 20 de gener de 2013. Aquesta campanya està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià junt amb la col·laboració de la Mitja Lluna Roja Sahrauí i la participació d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva a nivell local i comarcal. L’any passat van participar escoles infantils, CEIP, IES i Escola d’Adults de Xàtiva, Genovés, La Granja de la Costera, Torrella i Rotglà i Corberà, gràcies a les quals, enviàrem al voltant de 2.800 kg d’ajuda humanitària que va servir per a millorar les condicions de vida i d’alimentació de la població sahrauí refugiada als Campaments de Tinduf . Els col·legis que participen en aquesta iniciativa instal·laran caixes en els centres on els alumnes poden anar dipositant els aliments. Insistir que se sol·licita aliments bàsics i no peribles, com són l’arròs, l’oli i el sucre. A més a més, en molts centres es farà un treball previ de sensibilització per a explicar als alumnes en què consisteix el conflicte del Sàhara Occidental que ha dut a quasi 200.000 persones a viure com refugiades al desert i altres punts sota l’ocupació marroquina. Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha passat un material didàctic a les escoles així com s’ha ofert per fer alguna xerrada sobre la situació del poble sahrauí.


Com sabeu, la població refugiada sahrauí depén per a la seua supervivència de l’Ajuda Internacional. En aquestos moments no es pot parlar d’una situació de seguretat alimentària ja que no està garantit l’accés de tota la població a aliments nutritius en quantitat suficient per a dur una vida activa i sana. La població refugiada rep ajudes alimentàries del Programa Alimentari Mundial (PMA), a través de l’ACNUR, organisme pertanyent a l’ONU, però aquestes són cada vegada menors i això fa que les associacions de solidaritat amb el poble sahrauí també realitzen cada any un enviament d’aliments que contribueixen a complementar la dieta dels sahrauís. Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva és conscient que la profunda crisi econòmica que ens assota està afectant a nombroses persones i famílies del nostre entorn, per la qual cosa hem cregut oportú repartir el fruit de l’esforç solidari que demanem per als refugiats sahrauís, de tal manera que un quinze per cent d’allò que s’aconseguisca serà donat a  Gent de la Consolació, entitat que porta endavant una tasca social lloable amb aquelles persones que ho estan passant molt mal, principalment amb el seu servei de menjador.


dissabte, 1 de desembre del 2012

Desembre 2012

Calendari Solidari amb el Poble Sahrauí 2013
Editat per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva
Foto de Manel Asensi Calabuig