.

.

divendres, 24 de maig del 2013

Assemblea de la FASPS-PV a Pedreguer (maig 2013)

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participarà el proper dissabte 25 de maig de 2013 a l'Assemblea estraordinària que la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià celebrarà a la Casa de Cultura de Pedreguer (la Marina Alta). En aquesta assemblea està previst l'elecció d'una nova Junta Directiva de la FASPS-PV.

dilluns, 20 de maig del 2013

40 Aniversari del Front Polisari


Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’ha adherit a la Declaració sobre el 40 Aniversari del Front Polisari que ha redactat la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sàhara (CEAS-Sáhara) en la qual es comenta que el Front Polisari commemora el 20 de maig de 2013 el 40 aniversari de l’inici de la lluita per la independència nacional en el marc de la legalitat internacional reconeguda per l’ONU en la seua resolució 1514 (XV)  als països i pobles sota dominació colonial.


A més a més, conforme al més estricte respecte al Dret Internacional no es pot oblidar el dret del poble sahrauí a l’autodeterminació i independència.

Al mateix temps, la Declaració assenyala que l’Estat espanyol, en qualitat de potència administradora del Sàhara Occidental continua assumint una responsabilitat legal i política i des d’aquest punt de vista reclamem al Govern espanyol:
   - que duga iniciatives polítiques encaminades a aconseguir una solució justa i definitiva, en defensa del legítim dret del Poble Sahrauí a la seua autodeterminació;
   - que done estatus diplomàtic a la representació del Front Polisari en Espanya, com a únic i legítim representant del Poble Sahrauí, tal i com està reconegut per l’ONU;
   - que exigisca al Marroc l’alliberament de tots els presos polítics sahrauís;
   - que done suport per tal que la MINURSO tinga la potestat de salvaguardar els drets humans en el territori;

   - i, que intensifique la cooperació humanitària amb la població sahrauí  refugiada.

divendres, 10 de maig del 2013

Amics a la Trobada de Genovés


Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha participat a la Trobada d’Escoles en Valencià amb un taller amb taps de suró per als més menuts i amb una taula informativa.
  



Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha participat aquest dissabte 4 de maig a la festa de la Trobada d’Escoles en Valencià a Genovés. Els xiquets i xiquetes han gaudit amb el taller de taps de suró que havíem preparat. Al mateix temps, al punt informatiu, la gent que ha passat per la nostra taula ha pogut col·laborar amb els nostres projectes amb el poble sahrauí comprant-se una samarreta, un fermall, un pin, un llibre, o ceràmica realitzada per les dones sahrauís... També hem estat explicant els nostres projectes, com el de Vacances en Pau 2013, la Caravana d’Ajuda Humanitària o de la situació actual al Sàhara Occidental i als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf. 


dijous, 9 de maig del 2013

De nou a València per a participar en una concentració a favor del poble sahrauí

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s'ha adherit a la convocatòria que ha realitzat la FASPS-PV i el divendres 10 de maig, a les 19 h., participarà a la concentració en València en suport als mobilitzacions sahrauís dels Territois ocupats i per commemorar el 40 aniversari del Front Polisari. 
CONCENTRACIÓ EN RECOLZAMENT A LES MANIFESTACIONS ALS TTOO PER LA INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL I EN COMMEMORACIÓ DEL 40 ANIVERSARI DE LA CREACIÓ DEL FRONT POLISARIO
 DIVENDRES 10 DE MAIG A LES 19:00 H
 DAVANT EL CONSOLAT MARROQUÍ A VALÈNCIA



El 25 d'abril, el Consell de Seguretat de l'ONU va renovar per un any el mandat de la MINURSO sense incloure entre les seues competències la supervisió dels Drets Humans al Sahara Occidental.  La nova versió es limita a instar a totes les parts en conflicte a mantindre els seus  "esforços" per a la "promoció i protecció dels Drets Humans a Sàhara Occidental i als campaments de refugiats de Tinduf, sense incloure en el mandat de la MINURSO la protecció del drets humans de la població sahrauí als territoris ocupats de la RASD.
El dia posterior a la resolució de l'ONU es van organitzar manifestacions pacífiques a les ciutats dels territoris ocupats, les quals van ser reprimides violentament per les forces d'ocupació marroquí. Quaranta sahrauís van ser agredits per la Policia marroquina a la localitat de L'Aaiun davant dels ulls d'Amnistia Internacional a penes hores després de l'adopció de la resolució 2099/2013.
El dissabte 4 de maig va arribar un grup de periodistes internacionals a L'Aaiun a fi de realitzar un informe detallat sobre la situació en la regió, a la llum de les últimes manifestacions succeïdes. Multitut de manifestants van rebre a la premsa amb banderes i pancartes amb contingut com "Libertad", "Autodeterminación", "Fuera Marruecos", "Protección DDHH", etc...
La Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV), la Delegación Saharaui  para la Comunidad Valenciana, Jóvenes por la Causa i la comunitat sahrauí que residix a la Comunitat Valenciana vol manifestar el seu suport a la població sahrauí dels territoris ocupats il·legalment per Marroc i, al mateix temps, celebrar la creació del Front POLISARIO .
Per tot açò vos convoquem a la concentració que tindrà lloc davant el Consolat Marroquí C/ La Pau  38 el dia 10 de maig a les 19:00 per a denunciar estos fets.

Per favor doneu la màxima difusió.
NO SIGUEU INDIFERENTS!
Vos esperem!

dijous, 2 de maig del 2013

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participarà a la Trobada d'Escoles en Valencià de Genovés


Un any més, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participarà
a la Trobada d’Escoles en Valencià que enguany se celebrarà a Genovés.

El pròxim dissabte 4 de maig, el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva acudirà a la festa de les Trobades d’Escoles en Valencià que aquest any se celebra a la localitat de Genovés. Tots els anys, amb l’arribada de la primavera, el nostre col·lectiu participa en aquesta festa i hem preparat un taller amb taps de suro que segur sorprendrà als més menuts.

Per altra banda, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva instal·larà durant tot el matí un punt d’informació,  en el qual s’explicarà la situació de la població sahrauí dels campaments de refugiats de Tinduf i de la zona ocupada il·legalment pel Marroc, de la situació dels drets humans al Sàhara Occidental, i de moltes més coses relacionades amb la causa sahrauí. També informarem de les nostres activitats que desenvolupen al llarg de l’any, com la Caravana d’Ajuda Humanitària, les Jornades de Solidaritat o del programa de Vacances en Pau 2013, i de com la gent pot participar i col·laborar amb nosaltres. També tindrem un punt de venda amb les nostres samarretes, el calendari solidari 2013, amb llibres, amb ceràmica sahrauí feta per les dones dels Campaments de refugiats...

Aquest serà el huité any consecutiu que el nostre col·lectiu participarà en les Trobades d’Escoles en Valencià que es realitzen a la comarca de la Costera.

dimecres, 1 de maig del 2013

Maig 2013

  1. Foto de Manel Asensi Calabuig