.

.

dimarts, 29 de juny del 2010

Artistes amb el Sàhara

Un grup d'artistes solidaris, han donat a la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià algunes de les seues obres d'art, que s'exposaran a la Sala del Centre Social de La Canyada (Paterna) des del 5 fins al 30 de juliol. Amb aquestes obres es realitzarà una rifa, amb l'objectiu de col·laborar a finançar la construcció d'un pou d'aigua a Bir-Lehlu (Tifariti) al Sàhara Occidental (territoris alliberats), aquest pou proveirà a les persones residents i a les seues ramaderies.


La inauguració de l'exposició serà el proper dilluns 5 de juliol a les 20 h. per la Presidenta de la FASPS, Dolors Claramunt. L'exposició ha estat organitzada per la FASPS i compta amb la col·laboració entre altres col·lectius, d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva.

dijous, 10 de juny del 2010

Concentració davant del Consolat Francés

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s'ha adherit a l'acte convocat per la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià per tal de denunciar la violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental per part del Govern del Marroc.

El proper divendres 11 de juny de 2010, a les 12 hores tindrà lloc una concentració davant del Consolat francés, al carrer Cronista Correres, núm. 11 en València. El motiu de la convocatòria és per manifestar i denunciar al govern francés per el seu veto en l'ONU a que la MINURSO controle el compliment dels drets humans en els territoris ocupats del Sàhara occidental.

dimarts, 8 de juny del 2010

La UE roba els recursos del Sàhara Occidental

Marroc es beneficia il·legalment dels recursos naturals del Sàhara Occidental gràcies a empreses com la catalana FMC Foret, que adquereix més de mig milió de tones de fosfats sahrauís cada any, o la gallega Jealsa, que comercialitza les conserves Rianxeira i Escuris i que poseeix una fàbrica en L'Aaiun que envasa per a la marca blanca Hacendado, de Mercadona. Al mateix temps, en els territoris ocupats, els sahrauís reben contínues agressions, violaciones i detencions il·legales per part de les autoritats ocupants.
EN LES NOSTRES MANS ESTÀ EVITAR-LO!