.

.

dilluns, 30 d’agost del 2010

Festa i sopar sahrauí

Més de 50 persones es van reunir al sopar d’acomiadament dels xiquets i xiquetes sahrauís que realitza Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva.



El dissabte 28 d’agost es van reunir més de 50 persones per tal de celebrar el sopar d’acomiadament dels xiquets i xiquetes sahrauís que passen l’estiu en les poblacions de Xàtiva, el Genovés i La Granja de la Costera. Aquesta activitat que es va realitzar al poliesportiu municipal de Novetlè ha estat l’última que realitzarà Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva abans que els xiquets i xiquetes sahrauís retornen als campaments de refugiats de Tinduf.

Al sopar van assistir les famílies acollidores, socis i amics del nostre col·lectiu, i va servir per tal que els xiquets i xiquetes sahrauís es retrobaren, jugaren i que s’ho passaren d’allò més bé.


El diumenge 5 de setembre, per la vesprada, els xiquets i xiquetes sahrauís es desplaçaran fins el aeroport de Manises per retornar amb les seues famílies als campaments de refugiats de Tinduf i es donarà per tancat el programa de Vacances en Pau 2010 que ha permés que 12 xiquets sahrauís passen un estiu diferent a les nostres poblacions de la Costera.

divendres, 27 d’agost del 2010

Sopar i festa d'acomiadament dels xiquets i xiquetes sahrauís

S’acosta ja el final del programa de Vacances en Pau 2010, que ha permés que 12 xiquets i xiquetes sahrauís passen l’estiu entre nosaltres i, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva hem preparat un sopar i una festa per tal d’acomiadar-los. El sopar el celebrarem el dissabte 28 d’agost, a partir de 21 hores, al poliesportiu de Novetlè. Abans, per la vesprada, realitzarem tota una sèrie d’activitats i muntarem una festa per tal que gaudisquen tots junts.

Aquesta serà l’última activitat que els xiquets i xiquetes sahrauís realitzaran amb les seues famílies d’acollida i servirà per tal que es retroben, juguen i s’ho passen d’allò més bé. Cal recordar que els xiquets i xiquetes sahrauís que venen mitjançant Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva passen l’estiu en famílies de Xàtiva, La Granja de la Costera i el Genovés. Per a la meitat dels xiquets i xiquetes sahrauís que acull el nostre col·lectiu, aquest és l’últim estiu que passaran entre nosaltres ja que han complit o compliran els 12 anys enguany i el programa de Vacances en Pau sols permet que els xiquets i xiquetes que ixen dels Campaments de refugiats tinguen entre 7 i 12 anys.
Aquest ha estat un estiu diferent per aquestos petits ambaixadors del poble sahrauí que tindran moltes coses que contar als seus amics i a la seua família a partir del dia 5 de setembre quan retornen als campaments de refugiats de Tinduf.

diumenge, 15 d’agost del 2010

Esmorzar firer i pujada a les atraccions de la Fira d'Agost de Xàtiva

Els xiquets i xiquetes sahrauís desitgen que arribe el 15 d’agost per gaudir de la Fira de Xàtiva.

Ja estem en el mes d’agost i els xiquets i xiquetes sahrauís saben que arriba la Fira d’Agost de Xàtiva, les parades amb gaiatos, amb joguets, amb les llepolies, la Fira de Bestiar, les activitats fireres, el teatre infantil, música, les passejades pel Reial de la Fira, i sobretot les atraccions.

Així, el dilluns 16, anirem a esmorzar a la fira i en acabar els xiquets i xiquetes sahrauís pujaran a diverses atraccions. Volem que els nens i nenes sahrauís coneguen aquesta tradicional fira i puguen gaudir d’una manera diferent la seua estança a la nostra ciutat. Finalitzarem la trobada, escoltant la mascletada que es dispara des del Jardí de la Pau.

dilluns, 9 d’agost del 2010

Setmana de la Joventut a la Font de la Figuera

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha estat convidada a participar a la Setmana de la Joventut 2010 de la Font de la Figuera.

La Setmana de la Joventut 2010 és una activitat que està organitzada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de La Font de la Figuera i es desenvoluparà entre el 9 i el 15 d’agost. Des de la Regidoria es pretén que la joventut siga més crítica i valore més les possibilitats de canvi i de millora a partir de l’acció i la participació.

Enguany, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha estat el col·lectiu convidat a participar en les activitats de la Setmana de la Joventut. En concret, el dijous 12 d’agost, coincidint amb el Dia Internacional de la Joventut, el nostre col·lectiu realitzarà una xarrada sobre les activitats que desenvolupem al llarg de l’any, com és el projecte de Vacances en Pau, la Caravana d’Ajuda Humanitària o les accions de difusió, sensibilització o d’acció política a favor de la causa sahrauí. També informarem sobre la situació en la qual viu el poble sahrauí tant al Campaments de Refugiats de Tinduf com en el Sàhara ocupat. Com hem dit, aquesta activitat és realitzarà en un ambient distés i informal el dijous 12 d’agost, a partir de les 20 hores, als Jardins de la Piscina de La Font de la Figuera.


Posteriorment, se celebrarà a la Pista del Frontó, al voltant de les 21:30 h. un SOPAR SOLIDARI amb el Sàhara que comptarà amb la col·laboració de les Ames de Casa Tyrius i els i les Joves Voluntaris per la Joventut. Després continuarà la festa amb el grup de Les Mâedéus.

diumenge, 8 d’agost del 2010

Visita al Camp de la Murta i al C.D. Olímpic

El C.D. Olímpic convida als xiquets i xiquetes sahrauís
a la presentació de l’equip al Camp de la Murta.


Ja és habitual que el CD Olímpic convide als xiquets i xiquetes sahrauís acollits pel col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva a veure un partit de futbol al Camp de la Murta. Per aquest motiu, el proper dimarts 10 d’agost, a les 20:30 h. els xiquets i xiquetes sahrauís aniran al camp a veure la presentació de l’equip a l’afició i el posterior partit del CD Olímpic contra l’Almansa. Esperem que la presència dels xiquets i xiquetes sahrauís porte la sort al nostre equip ja que en les anteriors ocasions que han visitat al CD Olímpic aquest ha guanyat per golejada.

dimarts, 3 d’agost del 2010

Xiquetes sahrauís en Ràdio Xàtiva Ser

Aquest dimarts 3 d'agost, un grup de xiquetes sahrauís (Leila, Bainifa i Ejdeja) que estan acollides per famílies de Xàtiva han passat pels estudis de Ràdio Xàtiva Ser. Durant l'entrevista que els han fet Quique i Ana, les xiquetes anaven contat les activitats que han realitzat en aquest primer mes a la nostra ciutat, que era allò que més els agradava, que volien fer encara... L'entrevista ha servit per explicar com es desenvolupa el programa de Vacances en Pau que està duent a terme el col·lectiu d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva.