.

.

divendres, 31 d’agost del 2012

Finalitza Vacances en Pau 2012


Tornen als Campaments de refugiats sahrauís els xiquets i xiquetes que van ser acollits per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva dins del programa de Vacances en Pau 2012.

Vacances en Pau és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i contra la violació dels drets humans al Sàhara Occidental. Aquest projecte arribarà a la seua fi el proper 2 de setembre quan l’últim dels avions isca des de València cap als Campaments de refugiats de Tinduf. Amb aquesta iniciativa, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha fet realitat el somni de 6 xiquets i xiquetes sahrauís de passar un estiu diferent.

El dissabte 1 de setembre eixirà el primer avió d’Alacant, on se n’aniran 2 dels xiquets sahrauís acollits per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva.  El diumenge 2 de setembre, eixirà el segon vol des de València cap als Campaments de refugiats de Tinduf amb la majoria dels xiquets i xiquetes sahrauís que han estat acollits per la FASPS, i amb els 4 xiquets i xiquetes sahrauís acollits pel nostre col·lectiu.


Amb aquesta iniciativa, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha fet possible que aquestos xiquets i xiquetes sahrauís passen un estiu diferent. Les famílies acollidores acomiadaran satisfetes d’aquesta experiència, per haver passat un estiu diferent i haver-lo compartit amb aquestos xiquets. Ara, aquest representants de la causa sahrauí, els seus petits ambaixadors que ens han explicat les condicions tan dures en les quals viuen, en uns campaments de refugiats, tornen per a retrobar-se amb els seus pares, els seus germans i els seus amics. I un desig compartit, l’esperança que les resolucions de l’ONU es complisquen i els permeta celebrar el referèndum sobre l’autodeterminació del poble sahrauí i acabar així l’exili de quasi ja 40 anys que els ha sotmés el regne de Marroc i la feblesa dels governs democràtics d’Espanya.


Actualment, les notícies que ens arriben del Sàhara Occidental que està ocupat militarment pel Marroc no són gens positives. Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva esperem que la situació política canvie i que d’aquesta forma s’acaben les constants violacions dels Drets Humans als territoris ocupats pel Marroc. També esperem que s’acabe amb l’explotació il·legal dels recursos econòmics del Sàhara Occidental (sobretot els recursos pesquers) i que les resolucions de l’ONU siguen complides per tal de poder realitzar el referèndum d’autodeterminació com a única solució al conflicte.

Cal que quede ben clar que la societat xativina i de la Costera vol per als xiquets i xiquetes sahrauís refugiats que han compartit i comparteixen el temps d’estiu amb nosaltres, un futur amb pau i llibertat a la terra que els pertany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada