.

.

dijous, 28 de juny del 2012

La Costera amb el programa Vacances en Pau 2012


Els col·lectius de solidaritat amb el poble sahrauí de la Costera es preparen per a rebre els xiquets i xiquetes sahrauís del programa de Vacances en Pau 2012.
Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva acull aquest estiu a sis xiquets i xiquetes.


Al voltant d’uns 300 xiquets i xiquetes sahrauís vindran els mesos de juliol i agost a passar un estiu diferent al País Valencià dins del programa de Vacances en Pau 2012 que està organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, en el qual participa Amics del Poble Saharauí de Xàtiva. El projecte de Vacances en Pau és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i és un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra. El projecte de Vacances en Pau començarà a partir de la matinada del 2 de juliol que és quan arriben els avions procedent dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf.

En aquest projecte, participen famílies de Xàtiva i la Costera i acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu. Un total de 6 xiquets del campaments de refugiats sahrauís seran acollits per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, dels quals 2 estaran a la capital de la Costera, 3 al Genovés i 1 a la Granja de la Costera.

Cal recordar que els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, perquè no tenen cobertes les necessitats bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal. L’estada en famílies de la nostra comarca és una manera més de fer efectiva la nostra solidaritat amb el poble sahrauí. El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.

El projecte de Vacances en Pau 2012  pretén donar a aquests infants la possibilitat de passar diverses revisions mèdiques i participar de les activitats programades i de veure moltes coses que fins ara desconeixien i la de conviure amb altres nens i nenes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

dimarts, 26 de juny del 2012

La Costera més solidària amb el Sàhara Occidental


Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva tanca la campanya de la moció de Dajla amb uns resultats molt satisfactoris. La majoria de les poblacions de la comarca de la Costera es manifesten a favor del poble sahrauí.

A finals de setembre de 2011, a la ciutat ocupada de Dajla, al sud del Sàhara Occidental, fou assassinat el ciutadà sahrauí Maichan Mohamed Lamin Lahbib de 29 anys, a mans de colons marroquins. L’enfrontament es va estendre entre la població sahrauí la qual cosa va provocar desenes de ferits. El setge sobre la població sahrauí a la ciutat de Dajla s’intensificà dia rere dia. Avui, Dajla és una ciutat presa militarment per les forces d’ocupació marroquines. Les principals ciutats del Sàhara Occidental estan preses per les forces d’ocupació marroquines, la repressió contra la població autòctona no cessa, sent moltes les persones detingudes, desaparegudes i torturades per la policia.

Aquestos motius, van fer que Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva presentara una moció en relació amb els esdeveniments que estaven passant en el Sàhara Occidental i provocats pel Govern del Marroc. La moció que havia estat elaborada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

Des de gener a juny de 2012, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es va adreçar al Partit Popular (PP), Partit Socialista del País Valencià (PSOE/PSPV), Bloc Nacionalista Valencià (BLOC-Compromís) i Esquerra Unida (EUPV) de la comarca de la Costera, per tal que presentaren una moció de rebuig per la continua violació dels drets humans al Sàhara Occidental. Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva insistíem als partits polítics de que calia buscar una solució del conflicte que fora justa, definitiva i conforme amb les resolucions del Consell de Seguretat de l’ONU, amb el dret internacional i s’apel·lava a la responsabilitat històrica de l’estat espanyol amb el Sàhara Occidental. En definitiva, des del nostre col·lectiu s’animava a que presentaren la moció en tots els municipis de la Costera i que foren coherents amb el programa electoral que a nivell estatal portaven els seus partits polítics.

Després de 6 mesos, han estat un total de 10 municipis de la Costera els que han manifestat i aprovat per unanimitat la moció, la qual cosa suposa més de la meitat de les poblacions de la nostra comarca:
Canals (26 de gener)
Xàtiva (2 de març)
Genovés (9 de març)
Novetlè (28 de març)
La Granja de la Costera (28 de març)
L’Alcúdia de Crespins (3 de maig)
La Font de la Figuera (14 de maig)
Barxeta (18 de juny)
Rotglà i Corberà (21 de juny)
Torrella (25 de juny)

   
Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es vol agrair els esforços que s’han fet des de les secretaries comarcals del PP, PSOE/PSPV, BLOC i EUPV, així com als regidors i regidores que han donat suport a la moció que presentarem, pel seu compromís amb la causa sahrauí. Moltes gràcies a tot@s.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtivaens trobem molt satisfets per la resposta dels municipis de la Costera en el suport que han donat al poble sahrauí. També perquè a partir del 2 de juliol arribaran els xiquets i xiquetes sahrauís que acollim en el programa de Vacances en Pau 2012. Però no tot són notícies bones, ja que les que arriben des del Sàhara Occidental, ens parlen que les principals ciutats estan preses per les forces d’ocupació marroquines, on la repressió contra la població no cessa, sent moltes les persones detingudes, desaparegudes i torturades per la policia. La qüestió sahrauí encara està lluny de solucionar-se i malauradament la repressió i la violació que pateix la població sahrauí no ha cessat”.


Aquestos són els ACORDS que s’han adoptat ja en els Plenaris dels Ajuntaments de la Costera:

1.- Condemnar enèrgicament la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental a mans de les forces d’ocupació marroquines.

2.- Exigir a les Nacions Unides i a la Comunitat Internacional:
·         Que complisquen amb l’obligació de protegir la vida i tots els drets de la població autòctona sahrauí als territoris ocupats per Marroc.
·         L’acompliment de les resolucions de les Nacions Unides, que posen fi a l’ocupació marroquina sobre el Sàhara Occidental.

3.- Exigir al Govern Espanyol:
·         Que prenga part activa en la resolució del conflicte que pateix el poble sahrauí, com a conseqüència de l’inconclús procés de descolonització.
·         Que lidere la diplomàcia internacional per fer complir les resolucions de l’ ONU en les quals es contempla la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació entre els antics habitants i el seus descendents.
·         Que introduesca sempre la qüestió sahrauí en les seues converses amb el govern marroquí, i li manifeste la seua més enèrgica condemna per la brutal repressió existent al Sàhara Occidental, i li exigesca l’alliberament de tots els presos i preses polítics sahrauís. 

dijous, 21 de juny del 2012

Dia Mundial del Refugiat 2012


Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va participar el dimecres 20 de juny a la concentració davant el Consolat de Marroc a València per tal de commemorar el Dia Mundial del Refugiat. Amb aquesta concentració es volia insistir en la situació en la qual viu una part important de la població sahrauí, ja que des de 1975 es troben en els Campaments de Refugiats de Tinduf a Algèria. A més a més, a partir de juliol, i dins del programa de Vacances en Pau 2012, el País Valencià acollirà a xiquets i xiquetes sahrauís procedents d’aquestos Campaments. L’acte va estar convocat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.


Amics s'adhereix al Comunicat de suport a l'Equip Mediàtic

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s'ha adherit al comunicat de suport a l'Equip Mediàtic i de denúncia a la persecusió dels seus membres en els territoris ocupats. En aquest comunicat, es denuncien les persecusions polítiques, la repressió, la violació dels drets humans que pateix la població sahrauí en els Territoris Ocupats, i en concret fa referència a la persecusió que pateixen els joves sahrauís de l'Equip Mediàtic que intenten trencar el bloqueig informatiu per tal de donar a conéixer la realitat en la qual viuen sota l'ocupació del Marroc.

divendres, 15 de juny del 2012

20 de juny: Dia Mundial del Refugiat


Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva continua amb les activitats de lluita a favor del poble sahrauí i s’adhereix a la convocatòria de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participarà a la concentració que commemora el 20 de juny com a Dia Mundial del Refugiat.
  
Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva continua amb les activitats de difusió i sensibilització sobre la causa sahrauí i, s’ha adherit a la concentració que commemora el Dia Mundial del Refugiat que ha convocat la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS) per aquest dimecres 20 de juny, a les 20 hores, davant el Consolat del Marroc en València, al C/ La Pau, 38.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva volem insistir en la importància de participar en aquest acte, ja que a principis del mes de juliol i dins del programa de Vacances en Pau 2012, el nostre col·lectiu acollirà a xiquets i xiquetes sahrauís procedents dels Campaments de Refugiats de Tinduf. Cal recordar que una part de la població sahrauí es troba en aquestos Campaments de refugiats des de 1975.

Una vegada més la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià convoca a les associacions i simpatitzants per la causa sahrauí per a iniciar un procés de conscienciació dirigit a tots els ciutadans i ciutadanes respecte a la situació de la població sahrauí en general i en concret als que es troben als Campaments de Refugiats de Tinduf.

diumenge, 10 de juny del 2012

El col·lectiu xativí participa a la concentració "Jo done suport a Lafkir Kaziza"



Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va participar el divendres 8 de juny, juntament amb centenars de valencians i sahrauís, així com nombroses associacions de suport i solidaritat amb el poble sahrauí, a la concentració davant el Consolat de Marroc a València. Aquestes concentracions han estat convocades a les principals ciutats de l’Estat espanyol i feien referència a la violació dels drets humans al Sàhara Occidental per part de Marroc, la situació dels presos polítics sahrauís, als fets de Gdeim Izik, sobre la mort de Said Dambar, a la vaga de fam iniciada per Lafkir Kaziza...

Al finalitzat la concentració es va llegir el manifest, Jo done suport a Lafkir Kaziza

dijous, 7 de juny del 2012

Concentració a València davant del Consolat de Marroc (8 de juny)

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s'ha adherit a les activitats a favor dels presos polítics sahrauís que es realitzaran a València el divendres 8 de juny, amb la concentració davant del Consolat de Marroc, a partir de les 19:30 h.


JÓVENES SAHARAUIS EN VALENCIA
convoquen una

CONCENTRACIÓ
davant el Consolat de Marroc
(C/ La Pau 38, València)

El divendres 8 de juny de 2012 a las 19:30 h.

 
Per
 
La llibertat de tots els presos polítics sahrauís.
 
El cruel  i impune assassinat del màrtir Said Dambar i el seu recent enterrament sense el consentiment de la seua família.

En suport a l’activista sahrauí, Kaziza Lefkir, en vaga de fam davant l’ambaixada de Marroc a Madrid.

 
Y sempre: Per la INDEPENDÈNCIA I L’ALLIBERAMENT DEL SÀHARA OCCIDENTAL
 
Es prega màxima mobilització i assistència

SÀHARA LLIURE!!!

divendres, 1 de juny del 2012

L'Alcúdia i la Font amb el poble sahrauí


Aquest mes de maig, han estat dos més els ajuntaments de la Costera que han aprovat la moció en suport al poble sahrauí que havia presentat Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva i en la qual es critica la situació que visqueren els ciutadans sahrauís de la ciutat de Dajla, ocupada per l’exèrcit del Marroc, a finals de setembre i principis d’octubre del 2011.

D’aquesta manera, el 3 de maig, va ser l’Ajuntament de L’Alcúdia de Crespins i després, el 14 de maig, el plenari de La Font de la Figuera els qui van aprovar la moció contra la contínua violació dels drets humans al Sàhara Occidental, i s’han afegit als ajuntaments de la nostra comarca que ja han donat suport al poble sahrauí ja que abans ja havia estat aprovada en els Ajuntaments de Canals, La Granja de la Costera, Novetlè i Xàtiva. 


Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva pensem “que altres ajuntaments de la Costera aprovaran en el mes de juny la moció, abans de l’arribada dels xiquets i xiquetes sahrauís que són acollits per les famílies de la comarca dins del programa de Vacances en Pau 2012”. Moltes gràcies a tot@s.