.

.

dimarts, 6 de setembre del 2011

Finalitza Vacances en Pau 2011

Els xiquets i xiquetes sahrauís acollits pel col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ja han arribat als Campaments de refugiats de Tinduf.

Els xiquets i xiquetes sahrauís acollits pel col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ja han arribat als Campaments de Refugiats de Tinduf, a les seues Wilaies de procedència (L’Aaiun, Smara, Auserd i 27 de Febrero). El diumenge 4 de setembre, les famílies d’acolliment, socis i simpatitzants del nostre col·lectiu i amics i amigues dels xiquets i xiquetes sahrauís es reuniren a la rodona de l’antic IES Dr. Simarro per esperar a l’autobús que els duria a l’aeroport. D’aquest primer grup, tres eixien des de València i un des d’Alacant. El dilluns 5 de setembre, es van repetir les escenes d’acomiadament dels sis xiquets i xiquetes sahrauís.


Amb la partida dels xiquets, el programa de Vacances en Pau 2011 ha finalitzat i ha permés que aquestos xiquets i xiquetes sahrauís passen dos mesos en famílies acollidores en les poblacions de Xàtiva, Genovés i La Granja de la Costera.
 

No obstant, una de les xiquetes sahrauís, s’ha quedat ja que en una de les revisions mèdiques es va detectar una cardiopatia que requereix ser intervinguda quirúrgicament. Per aquest motiu, s’ha desplaçat fins a la Casa de Malats que gestiona el col·lectiu Ajuda Humanitària Internacional de Mislata (A.HU.I.M) fins que siga operada. Una vegada passe totes les revisions i siga donada d’alta la xiqueta retornarà als Campaments de Refugiats amb la seua família.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva volem agrair als mitjans de comunicació (premsa escrita i digital, a les emissores de ràdio i a la televisió comarcal) la difusió de les activitats del programa de Vacances en Pau i de la problemàtica en la qual viu el poble sahrauí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada