.

.

divendres, 30 de març del 2012

Moció en Novetlè a favor del Poble Sahrauí (Dajla, setembre de 2011)

L’Ajuntament de Novetlè ha aprovat per unanimitat, en el plenari del 28 de març de 2012, la moció en suport al poble sahrauí que havia presentat Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva i en la qual es critica la situació que visqueren els ciutadans sahrauís de la ciutat de Dajla, ocupada per l’exèrcit del Marroc, a finals de setembre i principis d’octubre del 2011. Aquesta moció la presentà el grup de Novetlè per a Viure – Esquera Unida i comptà amb el suport del PP i de l’equip de govern del PSOE/PSPV.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtivavolem agrair que l’Ajuntament de Novetlè haja donat suport a la causa sahrauí i que aquesta moció se sume a les ja aprovades en Canals i Xàtiva. Ara esperem que els Ajuntaments de Genovés, L’Alcúdia de Crespins i La Font de la Figuera presenten la moció ja que ens han informat que tenien la intenció de fer-ho en els propers plenaris que celebraren”. Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva insistim que “la situació a Dajla i al Sàhara Occidental continua sent molt dolenta ja que els drets humans són violats de manera continuada per les forces marroquines que ocupen el territori de manera il·legal i que continuen impedint l’aplicació de les resolucions de l’ONU”. Finalment volem destacar que “aquest suport polític a la causa sahrauí que realitzen els ajuntaments de la nostra comarca és molt important i reflexa el compromís de nostra comarca amb els xiquets i xiquetes sahrauís que ens visitem cada any per l’estiu”.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva vol recordar que aquesta moció ha esta elaborada per la  Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià i s’ha presentat i aprovat en altres ajuntaments valencians. Ara esperem que la moció siga recolzada en més Plenaris dels Ajuntaments de La Costera i per aquest motiu demanem a les secretaries comarcals del PP, PSOE/PSPV, BLOC i EUPV a que animen als seus regidors a que presenten aquesta moció a la resta de municipis de la Costera ja que la situació al Sàhara Occidental encara està lluny de solucionar-se i malauradament la repressió i la violació que pateix la població sahrauí no ha cessat.


Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es vol agrair els esforços que s’estan fent per tal que aquesta moció s’aprove en el màxim d’ajuntaments de la Costera i també vol felicitar als regidors de Canals, Novetlè i Xàtiva pel seu compromís amb la causa sahrauí. Moltes gràcies a tot@s.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada