.

.

dimarts, 4 de desembre del 2012

Caravana d'Ajuda Humanitària per al poble sahrauí 2012/2013


Un vegada més, el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es fica en contacte amb vosaltres per parlar-vos de la situació del poble sahrauí, un poble que viu en l’exili des de fa més de 37 anys, a la zona més inhòspita del desert de Sàhara, en les haimes dels Campaments de Refugiats de Tinduf (Algèria).

Com cada any, el nostre col·lectiu engegarà la Campanya d’Ajuda Humanitària per als refugiats sahrauís en la qual es recullen aliments bàsics com són l’arròs, el sucre i l’oli. Començarà a partir del dissabte 1 de desembre i es desenvoluparà fins el 20 de gener de 2013. Aquesta campanya està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià junt amb la col·laboració de la Mitja Lluna Roja Sahrauí i la participació d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva a nivell local i comarcal. L’any passat van participar escoles infantils, CEIP, IES i Escola d’Adults de Xàtiva, Genovés, La Granja de la Costera, Torrella i Rotglà i Corberà, gràcies a les quals, enviàrem al voltant de 2.800 kg d’ajuda humanitària que va servir per a millorar les condicions de vida i d’alimentació de la població sahrauí refugiada als Campaments de Tinduf . Els col·legis que participen en aquesta iniciativa instal·laran caixes en els centres on els alumnes poden anar dipositant els aliments. Insistir que se sol·licita aliments bàsics i no peribles, com són l’arròs, l’oli i el sucre. A més a més, en molts centres es farà un treball previ de sensibilització per a explicar als alumnes en què consisteix el conflicte del Sàhara Occidental que ha dut a quasi 200.000 persones a viure com refugiades al desert i altres punts sota l’ocupació marroquina. Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha passat un material didàctic a les escoles així com s’ha ofert per fer alguna xerrada sobre la situació del poble sahrauí.


Com sabeu, la població refugiada sahrauí depén per a la seua supervivència de l’Ajuda Internacional. En aquestos moments no es pot parlar d’una situació de seguretat alimentària ja que no està garantit l’accés de tota la població a aliments nutritius en quantitat suficient per a dur una vida activa i sana. La població refugiada rep ajudes alimentàries del Programa Alimentari Mundial (PMA), a través de l’ACNUR, organisme pertanyent a l’ONU, però aquestes són cada vegada menors i això fa que les associacions de solidaritat amb el poble sahrauí també realitzen cada any un enviament d’aliments que contribueixen a complementar la dieta dels sahrauís. Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva és conscient que la profunda crisi econòmica que ens assota està afectant a nombroses persones i famílies del nostre entorn, per la qual cosa hem cregut oportú repartir el fruit de l’esforç solidari que demanem per als refugiats sahrauís, de tal manera que un quinze per cent d’allò que s’aconseguisca serà donat a  Gent de la Consolació, entitat que porta endavant una tasca social lloable amb aquelles persones que ho estan passant molt mal, principalment amb el seu servei de menjador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada