.

.

dilluns, 10 de març del 2014

Moció per l'ampliació de les competències de la MINURSO als Ajuntaments de la Costera



Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha sol·licitat a les forces polítiques de Xàtiva i de la Costera a que donen suport a una moció en relació amb l’ampliació de les competències de la MINURSO en la vigilància dels Drets Humans al Sàhara Occidental.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’ha informat al partits polítics que en l'actualitat, la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum del Sàhara Occidental, és l'única missió de manteniment de la pau que no ha inclòs en el seu mandat el seguiment i informació de les violacions dels drets humans. La meitat del poble sahrauí viu des de fa dècades en camps de refugiats construïts al mig del desert. L'altra meitat dels sahrauís segueixen al seu territori original però viuen sota l'ocupació marroquina. Marroc, que ha violat la legalitat internacional ocupant il·legalment el Sàhara Occidental, continua perpetuant i violant de forma greu i persistent els drets humans de ciutadans sahrauís en presència de l'ONU, responsable del procés de descolonització de l'última colònia africana.

Es per aquestos motius que Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha presentat aquesta moció en relació amb l’ampliació de les competències de la MINURSO en la vigilància dels Drets Humans al Sàhara Occidental. La nostra voluntat és que aquesta moció que ha estat elaborada per la  Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià siga presentada i recolzada als Plenaris dels Ajuntaments de LA COSTERA per tots els partits polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada