.

.

dimarts, 16 de desembre del 2014

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva inicia la Campanya d'Ajuda Humanitària 2014 / 2015



Com cada any, el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es posa en contacte amb vosaltres per donar-vos a conéixer la situació del poble sahrauí. De nou, iniciem la Campanya d’Ajuda Humanitària per als refugiats sahrauís en la qual es recullen aliments bàsics com són l’arròs, el sucre i l’oli. Es desenvoluparà des del 15 de desembre de 2014 al 15 de febrer de 2015. Aquesta campanya està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià junt amb la col·laboració de la Mitja Lluna Roja Sahrauí i la participació d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva a nivell local i comarcal. L’any passat gràcies al recolzament dels diversos centres educatius de Xàtiva, Genovés, Novetlè i la Pobla del Duc, enviàrem al voltant de 1.530 kg d’ajuda humanitària amb els quals afavorírem a millorar les dures condicions de vida i d’alimentació de la població sahrauí refugiada als Campaments de Tinduf.

Al voltant de 200.000 persones viuen en condicions extremes als Campaments de Refugiats Sahrauís, a causa de la invasió del seu territori per l’exèrcit marroquí fa més de 39 anys. L’ajuda mensual que reben per cobrir les seues necessitats alimentàries i d’aigua potable no cobreix el mes sencer. Els més menuts i la gent gran són els més vulnerables i perjudicats per aquesta situació. Més del 50% dels xiquets i xiquetes menors de 5 anys pateix anèmia i el 30% desnutrició crònica. Les ajudes de les donacions internacionals s’han reduït a més de la meitat i hem de suplir aquesta mancança amb les nostres aportacions solidàries. En els Campaments de refugiats les necessitats més bàsiques per a la vida diària en sanitat, educació i, sobretot, l’alimentació i l’abastiment d’aigua potable són escasses i deficients. Es necessària la col·laboració de tota la ciutadania, de qui esperem la màxima implicació, entre tots podem fer-ho, apartant el nostre “gra d’arena”, ajudant a què aquest poble tan proper a nosaltres puga sobreviure en unes condicions, el més dignes possibles, fins que puga retornar a la seua terra, el Sàhara Occidental.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva és conscient que la profunda crisi econòmica que ens assota continua afectant a nombroses persones i famílies del nostre entorn, per la qual cosa hem cregut oportú repartir el fruit de l’esforç solidari que demanem per als refugiats sahrauís, de tal manera que un quinze per cent d’allò que s’aconseguisca a Xàtiva serà donat a Gent de la Consolació, entitat que porta endavant una tasca social lloable amb aquelles persones que ho estan passant molt mal, principalment amb el seu servei de menjador.
 

L’any passat, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va recollir uns 1.530 kg d’aliments i també es va aportar la quantitat de 600 € que serviren per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població sahrauí, dels quals, 383 € es van aconseguir amb les aportacions econòmiques que va fer la gent a través de les vidrioles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada