.

.

dilluns, 7 de novembre del 2011

I Aniversari del Campament de Gdeim Izik

El proper dimarts 8 de novembre recordarem que fa un any les forces d’ocupació marroquines van entrar per la força i van desmantellar el campament de Gdeim Izik (El campament de la Dignitat). Després d’assetjar-ho completament van atacar violentament les persones acampades allí. Aquestos atacs van continuar a la ciutat de l'Aaiun on es van produir gran nombre de ferits i inclús morts. La repressió per part del Regne de Marroc a la població sahrauí dels Territoris Ocupats del Sahara Occidental era i és cada volta més violenta.


En novembre del 2010, el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es va adreçar a les Secretaries Comarcals de la Costera del Partit Popular (PP), Partit Socialista del País Valencià (PSOE/PSPV), Bloc Nacionalista Valencià (BLOC-Compromís) i Esquerra Unida (EUPV), per tal que presentaren una moció en suport al poble sahrauí, que condemnara la violació dels drets humans que exercia el Marroc al Sàhara Occidental i denunciara el desmantellament violent del Campament de Gdeim Izik.

A instàncies d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, els Ajuntaments de Xàtiva, Barxeta, La Font de la Figuera, Genovés i Torrella (també Canals, a proposta del col·lectiu SAPS de Canals) van presentar la moció que condemnava els fets que van ocórrer prop de L’Aaiun i l’actitud del Govern del Marroc. En tots els Ajuntaments van ser aprovades per unanimitat entre desembre de 2010 i abril de 2011. A tot@s, moltes gràcies.


Aquestos Ajuntaments van aprovar i acordar el següent:

- condemnar el brutal atac de l'exèrcit i de la policia marroquina als campaments de protesta alçats pels sahrauís al costat de la ciutat de L’Aaiun.

- instar el govern espanyol, la Unió Europea i les Nacions Unides a emprendre mesures efectives destinades a la protecció dels drets humans al Sàhara Occidental.

- reiterar la necessitat d’una eixida justa al conflicte, pacífica i respectuosa amb la legalitat internacional i amb el dret d'autodeterminació del poble sahrauí, la qual cosa ha de defensar amb absoluta claredat i rotunditat el Govern d'Espanya

- instar al Govern de l'Estat Espanyol a assumir el paper principal en el tractament a nivell internacional del conflicte sahrauí i que subordine els acords amb l'Estat Marroquí fins que es garanteixen els drets humans amb la població sahrauí.

 
Ara, el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’ha adherit a la concentració que commemora l’aniversari del Campament de Gdeim Izik que ha convocat la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS) per aquest dimarts 8 de novembre, a les 19 hores, davant el Consolat del Marroc en València, al C/ La Pau, 38.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada