.

.

dimarts, 4 de març del 2014

Bona acollida de les Jornades de Solidaritat



Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va celebrar el passat dissabte 1 de març les huitenes Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí omplint de gom a gom el local de l’Associació de Veïns del Barri Nord-Oest de Xàtiva amb la pel·lícula–documental “El rumor de la arena”. A l’acte, estigueren presents els regidors del BLOC-Compromís, Joanjo Garcia i d’Esquerra Unida, Miquel Lorente.


Abans de la pel·lícula, Paco Benito, secretari del col·lectiu, va fer una xicoteta presentació on es comentà els resultats de la recent Caravana d’Ajuda Humanitària on es recolliren 1.530 kg d’aliments. Al mateix temps, s’insistia en la tasca de difusió si sensibilització de les Jornades envers la causa i la situació en la qual viu el poble sahrauí i també es comunicava la participació en la campanya internacional Per una MINURSO amb competències en la vigilància dels drets humans al Sàhara Occidental. Al finalitzar la pel·lícula, es va iniciar un fòrum d’opinió i de reflexió sobre la realitat en la qual es troba la població sahrauí.


Recordar que el nostre col·lectiu, amb aquesta activitat vol commemorar la data del 27 de febrer de 1976 que va ser el dia de la proclamació de la independència de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), un dia després que l’estat espanyol abandonarà el territori a la seua sort i fos ocupat militarment per l’exèrcit marroquí i maurità. 38 anys després, la RASD es reconeguda per gairebé uns 100 països i el conflicte sahrauí encara no està resolt, malgrat que totes les resolucions de l’ONU siguen favorables a la autodeterminació del poble sahrauí. L’estat espanyol, com a potència administradora del territori sahrauí (així ho reconeix l’ONU), hauria de tenir un paper més clar i ajudar a la celebració del referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí i finalitzar el procés de descolonització.


Les VIII Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí  han estat organitzades per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva i ha comptat amb la col·laboració de la AA.VV. del Barri Nord-Oest, Cinema Violeta, Caixa Popular, CaixaBank i l’Ajuntament de Xàtiva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada