.

.

dimarts, 1 de desembre del 2009

CARAVANA PER LA PAU 2010

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va presentar el divendres 27 de novembre la nova campanya de la Caravana per la Pau 2010 als locals de CaMOT. A la presentació de l’acte es va informar que es pretén recollir aliments bàsics com arròs, sucre i oli de gira-sol per al poble sahrauí que es troba en els Campaments de Refugiats de Tinduf. La Campanya d’Ajuda Humanitària començarà el dia 1 de desembre de 2009 i continuarà fins el 20 de gener de 2010.

Volem recordar que la Caravana d’Ajuda Humanitària està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià junt amb la col·laboració de la Mitja Lluna Roja Sahrauí i la participació de l’associació d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva. Aquest any, la nostra associació s’encarregarà d’organitzar la Caravana a les ciutats de Xàtiva, la Granja de la Costera, el Genovés i Rotglà i Corberà.


Els col·legis, escola d’adults i instituts de Xàtiva, la Granja, el Genovés i Rotglà i Corberà també participen en la Caravana d’Ajuda Humanitària i en la campanya es recolliran aliments destinats a la població sahrauí que viu des de fa 34 anys en els campaments de refugiats de Tinduf. Els col·legis que participen en aquesta iniciativa instal·laran contenidors en els centres on els alumnes poden anar dipositant els aliments. Insistir que se sol·licita aliments bàsics i no peribles, com són l’arròs, l’oli de gira-sol i el sucre. A més a més, en molts centres es farà un treball previ de sensibilització per a explicar als alumnes en què consisteix el conflicte del Sàhara Occidental que ha dut a quasi 200.000 persones a viure com refugiades al desert i altres punts sota l’ocupació marroquina. Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha passat un material didàctic a les escoles així com s’ha ofert per fer alguna xerrada sobre la situació del poble sahrauí.


La Recollida d’Aliments per al poble sahrauí que es troba en els Campaments de Refugiats de Tinduf començarà a partir del dia 1 de desembre de 2009 i s’allargarà fins el dia 20 de gener de 2010. S’està recollint arròs, sucre i oli de gira-sol. Aquests aliments seran transportats als Campaments sahrauís durant el mes de febrer, i ajudaran a la població sahrauí a cobrir, en part, algunes de les seues necessitats alimentàries. Per aquest motiu, s’ha instal·lat un punt de recollida permanent a la Casa de la Joventut de Xàtiva. Al mateix temps, alguns dels caps de setmana de la campanya recollirem aliments en les portes dels supermercats de la ciutat. A tots els punts de recollida trobarem unes vidrioles per poder fer qualsevol aportació econòmica per tal de sufragar els costos del transport dels aliments cap als Campaments de Refugiats.



L’any passat, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va recollir (entre Xàtiva, Genovés, La Granja de la Costera i Rotglà i Corberà) uns 2.209 kg d’aliments (1.029 kg d'arròs, 521 kg de sucre, 575 l d'oli i 84 kg de pasta, llegums i altres) i també es van aconseguir un total de 1638 € a través de les aportacions econòmiques que va fer la gent i això va servir per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població dels Campaments de Refugiats Sahrauís. A més a més, enviarem un total de cinc caixes de roba que van anar dirigides a l’Escola-Internat 12 d’Octubre i a la Wilaya d’Ausserd.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada