.

.

dijous, 18 de febrer del 2010

IV JORNADES DE SOLIDARITAT AMB EL POBLE SAHRAUÍ

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva és un col·lectiu que porta realitzant els darrers anys unes jornades de solidaritat amb el poble sahrauí, en les quals s’han realitzat exposicions de fotografia, xarrades, pel·lícules i documentals, presentacions de llibres… Per a les pròximes Jornades del 2010, que són les quartes, hem pensat que el fil conductor fora la dona sahrauí.

Per aquest motiu hem pensat desenvolupar les IV Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí entre el 25 de febrer i el 14 de març de 2010, coincidint amb dos dates significatives: 27 de febrer és el dia de la proclamació de la R.A.S.D i el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i es realitzaran a la Casa de Cultura de Xàtiva.

Les activitats que hem programat són les següents:

- Exposició fotogràfica: “Dones sahrauís: Una mirada de gènere al Sàhara” de la fotògrafa Marisa Martil i del fotògraf José Miguel Alfonso.
Sala Entresól. Inauguració: dijous 25 de febrer, a les 20 h.

- Documental: “Tuizza, entre mujeres” d’Antonia Montaner i de Pablo G. Guillén.
Saló d’Actes. Dijous 4 de març, a les 20 h.

- Conferència: “Com viuen les sahrauís?” a càrrec de Dones Joves Sahrauís.
Saló d’Actes. Dijous 11 de març, a les 20 h.

Des de la nostra Associació sols ens queda convidar a totes les entitats i ciutadans/es que desitgen conéixer la situació del Sàhara a participar d’aquestes Jornades.

El cartell de les Jornades ha estat realitzat pel jove dissenyador xativí Vicent Almiñana Garcia. És estudiant de tercer curs de disseny gràfic a l’Escola Superior de Disseny d’Alcoi. Fa poc aquest dissenyador ha guanyat el concurs que va convocar el C.E. Alcoià per tal de seleccionar la mascota del club.

Al cartell s’identifica una dona sahrauí vestida amb la típica melfa. Allò que més destaca del cartell és que la figura de la sahrauí està formada per diverses paraules i conceptes relacionades amb el Sàhara i amb el moviment de solidaritat sahrauí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada