.

.

diumenge, 28 de febrer del 2010

Tuizza, entre mujeres

Dijous , 4 de març de 2010
A les 20:00 h.

Saló d’Actes de la Casa de Cultura

Pel·lícula documental

Tuizza, entre mujeres


dels directors
Antònia Montaner
i Pablo G. Guillén.





Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva continua celebrant les IV Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí, que enguany estan dedicades monogràficament al paper de les dones sahrauís. Les Jornades es fan coincidir amb dos dates significatives: 27 de febrer és el dia de la proclamació de la R.A.S.D i el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Fins el 14 de març, a la Sala Entresòl de la Casa de Cultura de Xàtiva es podrà veure l’exposició de fotografia “Dones sahrauís: Una mirada de gènere al Sàhara” dels fotògrafs Marisa Martil i José Miguel Alfonso.

La següent activitat que s’ha preparat des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva és la pel·lícula documental de “Tuizza, entre mujeres” dels directors Antònia Montaner i Pablo G. Guillén. Aquest documental es passarà el proper dijous 4 de març, a les 20 hores, al Saló d’Actes de la Casa de Cultura de Xàtiva

EL DOCUMENTAL:

En 1975, el Sàhara Occidental fou invadit per Marroc i Mauritània. La població va fugir de les seues cases deixant tot allò que tenien. Algèria els va acollir en una zona del desert conegut com la Hamada, que fins aquell moment no havia estat habitat per la duresa del seu clima. Allí van organitzar uns campaments provisionals a l’espera d’una ràpida solució.

Les Dones van veure que els dies anaven passant, així doncs, s’uniren, s’organitzaren, i en tan difícils condicions, van aconseguir crear una fràgil infraestructura que fins avui els ha permés seguir vivint.
Tuizza és la història de les dones sahrauís, que amb el seu esforç han fet habitable una de les zones més inhòspites del planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada