.

.

dimarts, 28 de desembre del 2010

Amanecer del 2011 con l@s saharauis

Viatge als Campaments de Refugiats de Tinduf


Gent del col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participaran en el projecte “Amanecer del 2010 con los saharauís” i es desplaçaran fins els Campaments de refugiats de Tinduf.

Un total de 3 persones del col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva viatjaran als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf (Algèria), des del 28 de desembre de 2010 fins el 2 de gener de 2011. Aquest viatge servirà per visitar diversos projectes i per visitar als xiquets i xiquetes sahrauís que passen l’estiu a la nostra comarca durant el programa de Vacances en Pau.

Aquest viatge està organitzat per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS-Sáhara). Per tant, aquest serà un fi d’any distint, una trobada d’associacions, comités de solidaritat, ONG’s, institucions i organismes que defensen la causa de la independència del Sàhara Occidental, junt amb artistes, escriptors, intel·lectuals, músics... que volen demostrar el seu suport als sahrauís. Amb aquesta participació faran que els Campaments siguen el centre de la solidaritat i la festa de la nit de cap d’any es convertisca en un acte de reivindicació dels drets d’un poble que lluita per retornar a la seua terra.


Al complir-se 35 anys de l’abandonament per part d’Espanya del Poble Sahrauí, volen fer un viatge solidari i reafirmar el seu suport i estima per estar prop d’ells en aquestes dates tan significatives. Mentre que una part del món es prepara per a celebrar la nit de cap d’any, el poble sahrauí continua esperant que l’any 2011 siga millor i més just que l’anterior, en el qual han continuat vivint i sofrint en campaments de refugiats i en les zones ocupades per Marroc, igual que en els últims 35 anys. La lluita per fer valer el seu dret sobre una terra que les fou arrabassada en 1975, la paciència i la resistència, la fe en la justícia i la confiança en la seua raó, és el què ha fet que els sahrauís, malgrat les promeses reiteradament incomplides, hagen estat capaços de viure tot aquest temps en una de les zones més inhòspites del planeta.

La responsabilitat directa de l’Estat espanyol, del qual el Sàhara Occidental fou província, no es pot seguir ocultant per més temps. El sentiment de vergonya col·lectiva cap aquest poble germà que encara conserva el castellà com a llengua, ens fa manifestar de manera clara i rotunda la nostra solidaritat. Per aquest motiu participaran en aquest viatge durant el qual podran comprovar de prop com viu el poble sahrauí, allotjant-se en les seus haimes, compartint menjar i beguda amb les famílies, participant en xerrades... en definitiva celebrant amb ells l’acomiadament de l’any.

Es vol cridar l’atenció del món al voltant de la repressió que sofreixen els sahrauís en el territori que ocupa l’exèrcit marroquí, i la indefensió de la població civil amb una presència de forces de l’ONU insuficient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada