.

.

divendres, 10 de desembre del 2010

10 de desembre, moció de l'Ajuntament de Xàtiva en suport al poble sahrauí.

10 DE DESEMBRE,
DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS,
AL SÀHARA OCCIDENTAL TAMBÉ.

El divendres 10 de desembre de 2010, Dia Internacional dels Drets Humans, l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat una moció de suport al poble sahrauí i de condemna de les violacions dels drets humans al Sàhara Occidental per part del Marroc. Aquesta moció ha comptat amb la unanimitat de tots els grups polítics (BLOC, PSOE i PP) de l’Ajuntament.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va instar a finals de novembre al Partit Popular, al PSOE i al BLOC per tal que presentaren una moció en el primer plenari del mes de desembre per tal de condemnar l’actuació de les forces d’ocupació marroquina a l’entrar per la força i desmantellat el Campament de Gdeim Izik (Campament de la Dignitat), atacant violentament les persones acampades allí, atacs que posteriorment van continuar a la ciutat d’Al-Aaiun.

La moció recull els antecedents que han portat al poble sahrauí a l’actual situació i destaca que “el poble sahrauí dels territoris ocupats ha viscut i viu una cruel situació de discriminació a la seua pròpia terra”. També manifesta que la violència exercida pel Govern del Marroc “una vegada més, la comunitat internacional ha reaccionat amb incomprensible complaença davant les violacions als drets dels sahrauís”.

Entre altres punts, la moció aprovada per unanimitat a l’Ajuntament de Xàtiva “condemna el brutal atac de l’exèrcit i la policia marroquí als campaments de protesta alçats pels sahrauís al costat de la ciutat d’Al-Aaiun”, també “insta al govern espanyol, la Unió Europea i les Nacions Unides a emprendre mesures efectives adreçades a la protecció dels drets humans al Sàhara Occidental” i “reitera la necessitat d’una eixida justa al conflicte, pacífica i respectuosa amb la legalitat internacional i amb el dret d’autodeterminació del poble sahrauí, la qual cosa ha de defensar amb absoluta claretat i rotunditat el Govern d’Espanya”.

Des d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva celebrem que l’Ajuntament de Xàtiva condemne per unanimitat la violència exercida pel Marroc i que condemne la violació dels drets humans que pateix la població sahrauí per part del Marroc. Moltes gràcies a tot@s. Ara esperem que el BLOC, PSOE, PP, i també EU presenten aquestes mocions en tots els ajuntaments de la nostra comarca i que la Costera condemne també aquestos fets. Per un Sàhara Lliure i Independent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada