.

.

dijous, 3 de març del 2011

Xarrada "Sàhara, 35 any de conflicte" a les Jornades de Solidaritat

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva finalitzarà el dissabte 5 de març les Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí amb una xarrada amb observadors al Sàhara Occidental.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva està celebrant les V Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí a la Casa de la Cultura de Xàtiva on es pot veure l’exposició “Els drets humans al Sàhara Occidental” fins aquest dissabte. Aquest mateix dissabte 5 de març, també es realitzarà una xarrada-debat amb observadors al Sàhara Occidental que porta per títol “Sàhara, 35 anys de conflicte”. La xarrada es durà a terme al Saló d’Actes de la Casa de Cultura a les 19 h., i participaran Carmen Carvajal i Juan Vicente Luz, que pertanyen al col·lectiu Al-Amal de València. En el mes d’octubre de 2010, aquestos dos observadors van ser testimonis de l’assetjament i la violència que les forces de seguretat marroquines exerceixen contra la població sahrauí. Ells mateix, ja van avisar que els sahrauís havien perdut la por a l’opressor, fruit de l'esgotament davant d’una situació que porten vivint des de fa més de 35 anys i que podia passar qualsevol cosa, tal i com s’ha vist després de la dura repressió del Campament de Gdeim Izik, repressió que continua i s’extén per totes les ciutats del Sàhara Occidental.


Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es vol convidar a tota la gent a que visite aquesta exposició, ja que no deixarà a la gent indiferent davant la dura realitat en la qual viu el poble sahrauí, i a la xarrada-debat amb observadors al Sàhara Occidental per tal de conéixer la situació actual d’aquest territori que se celebrarà el proper dissabte 5 de març, a les 19 hores, al Saló d’Actes de la Casa de Cultura de Xàtiva.

Recordar que les Jornades estan organitzades per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva i que col·laboren la FASPS-PV, La Caixa, Caixa Popular i l’Ajuntament de Xàtiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada