.

.

dijous, 12 de novembre del 2009

MANIFESTACIÓ A MADRID
14 DE NOVEMBRE DE 2009


Amics del Poble Saharauí de Xàtiva estarà present a la manifestació de Madrid “Justícia i llibertat per al Poble Sahrauí”.

L’associació d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva participarà en la manifestació de Madrid el proper dissabte 14 de novembre de 2009 en la qual es denunciarà la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental i es reclamarà que es finalitze el procés de descolonització i es realitze el referèndum d’autodeterminació que ha de portar al poble sahrauí cap a la independència. La manifestació ha estat convocada per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS) i per la Plataforma Pro-Referéndum en el Sáhara. Quasi una trentena de persones ens desplaçarem des de Xàtiva a la capital de l’estat en els autobusos ha organitzat la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.
"JUSTÍCIA I LLIBERTAT PER AL POBLE SAHRAUÍ"
El 14 de novembre de 2009 es compleix 34 anys de la signatura dels "Acords Tripartits de Madrid", que va representar el lliurament per part del règim franquista del territori del Sàhara Occidental al Marroc i Mauritània, desentenent de les seves obligacions com a país colonitzador , i possibilitant al Marroc ocupar el territori a sang i foc.

L'Estat espanyol continua sent responsable legal i polític d'aquesta tragèdia. Mentre el poble sahrauí no pugui decidir lliurement el seu futur, el Govern d'Espanya és responsable del sofriment i de la violació permanent dels drets humans que pateix la població sahrauí al Sàhara Occidental.

Per això, li demanem al Govern espanyol que, fent seu el clam social i polític majoritari, faci front a la seva responsabilitat històrica i al deute moral amb el Poble Sahrauí i impulsi un procés que li possibiliti exercir el seu dret a la lliure determinació, així contribuir a una pau justa i duradora, i a l'estabilitat al Magrib.

Avui reafirmem el nostre suport i solidaritat amb el Poble Sahrauí i denunciem: .- La responsabilitat històrica, política i ètica d'Espanya pel que fa potència colonial del Sàhara Occidental, i la seva actual "mirar cap a un altre costat" quan no mostrant el seu suport a falses solucions que no resolen el conflicte i demoren la seva solució.

.- L'estancament del conflicte per la intransigència marroquina, amb el silenci còmplice d'alguns països amb interessos econòmics i polítics a la zona.

.- La violació dels Drets Humans a les zones ocupades del Sàhara Occidental i la campanya de repressió contra la població civil indefensa i els seus activistes.

.- L'espoli de les riqueses naturals del Sàhara Occidental, durant aquests més de 30 anys d'ocupació militar marroquina, en contra del dret internacional sobre protecció de recursos naturals en els territoris pendents de descolonització.

No descansarem fins que es faci justícia i aquest poble germà pugui viure en pau a la seva terra, unides les famílies, sense mur i mines que ho impedeixin.

Per això et demanem que el dissabte 14 de novembre, a partir de les 12 h., participis en la manifestació de suport al Poble Sahrauí que sortirà d'Atocha i acabarà com un acte lúdic a la Puerta del Sol.

MARROC CULPABLE, ESPANYA RESPONSABLE


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada