.

.

dijous, 9 de febrer del 2012

Valoració de la Caravana d'Ajuda Humanitària per al Poble Sahrauí 2012

2.800 kg d’il·lusió cap als Campaments de refugiats sahrauís. Un any més, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, ha enviat l’ajuda humanitària per al poble sahrauí.



2.800 kg és l’ajuda humanitària que s’ha enviat de d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva cap als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Al final, han estat un total de 2.409 kg d’aliments (1.301 kg d’arròs, 558 kg de sucre, 475 l. d’oli i 75 kg d’altres producte com llegums i pastes) que ajudaran a la població sahrauí a cobrir, en part, algunes de les seues necessitats alimentàries. El nostre col·lectiu també ha aportat 1.200 € que serviran per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població sahrauí i que s’han aconseguit en gran part amb les aportacions econòmiques que ha fet la gent (a través de les vidrioles s’ha aconseguit 1.061 €).

 

En la Caravana d’Ajuda Humanitària per al Poble Sahrauí 2012, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha enviat, a més dels aliments recollits i els diners recaptats, al voltant d’uns 400 kg. de material d’ajuda humanitària. Aquestos materials han estat sobretot de roba, entre la qual destaquen diverses caixes de roba de bebé, també caixes de material escolar, medicaments i ulleres i joguets.


 

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’ha encarregat d’organitzar la Caravana a les ciutats de la comarca de la Costera de Xàtiva, la Granja de la Costera, Genovés, Torrella i Rotglà i Corberà entre l’1 de desembre de 2011 i el 21 de gener de 2012. També s’ha carregat en el camió que eixia des de Xàtiva, les aportacions de dos localitats de la Vall d’Albaida: Benigànim i la Pobla del Duc.

 

El dissabte 4 de febrer, la gent d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va acabar d’organitzar els aliments i la resta d’ajuda en caixes per tal de carregar-los i transportar-los als magatzems de Paterna, on la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià va disposar els camions que ho duran als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf. Es calcula que a través de la FASPS s’enviaran més 45 tones d’ajuda humanitària.

 

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, es vol destacar “la importància que té la Caravana per als refugiats sahrauís, ja que subsisteixen bàsicament gràcies a l’ajuda internacional” i “ la caravana d’ajuda serveix per a sensibilitzar a la gent sobre la situació en la qual es troba el poble sahrauí” i finalment, resaltem “la bona acollida que la caravana té entre els ciutadans de Xàtiva i la Costera que ha contribuït a enviar 2.800 kg d’il·lusió cap als campaments de refugiats sahrauís”.

 

Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva volem agrair a tota la gent que ha contribuït i ha aportat aliments i que ha fet possible de nou portar il•lusió i aliments cap al poble sahrauí. Moltes gràcies a tots i totes.

- als ciutadans i ciutadanes de la Granja de la Costera, el Genovés, Rotglà i Corberà, Torrella Xàtiva i d’altres localitats de la Costera que han acudit als punts de recollida; també de Benigànim i la Pobla del Duc

- al professorat i alumnat dels Col•legis, Escola d’Adults, dels IES i les AMPES que han participat a la Campanya

- al mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió, edicions digitals) que han parlat o publicat les notícies de la caravana.

- a les empreses, entitats i col·lectius que ens han ajudat.

- i volem destacar a dos empreses: CARTONAJES HINOJOSA que ens va facilitar totes les caixes per poder embalar l’ajuda humanitària i a DISMADER que ens va facilitar el camió per poder transportar els 3.000 kg d’ajuda fins els magatzems de Paterna.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada