.

.

diumenge, 27 de febrer del 2011

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va estar en l’entrega de premis de l’exposició del ninot amb les seues falleres i fallers solidaris amb el Sàhara.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va muntar el diumenge de matí, a la Casa de Cultura de Xàtiva un punt on es podien aconseguir aquestes particulars falleres i fallers solidaris amb el Sàhara durant l’entrega de premis i inauguració de l’exposició del ninot. Aquestes ninetes són uns xicotets fermalls que es poden ficar a la banda o en blusó i que han estat elaborades artesanalment per la gent de l’associació per tal de poder finançar els seus projectes de cooperació amb el poble sahrauí.

Al llarg del matí, va ser molta la gent que es va acostar a la taula d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva per interessar-se per aquestos fermalls, moltes eren les falleres que buscaven una de les ninetes amb un vestit amb els colors del seu. Les falleretes solidàries han tingut una gran acceptació entre el públic assistent ja que són unes figuretes molt elaborades i molt diverses amb el colorit del vestit. També tingueren èxit els fallers solidaris que anaven vestits de torrentí i de saragüells.



Algunes falles, així com algunes falleres, es van interessar per les falleres solidàries en vista a fer algun tipus de detallet. Des d’alguna comissió fallera ens han dit que ho consultaran i el més aviat possible ens donarien una resposta. Per altra banda, la Junta Local Fallera si que col·laborarà amb aquesta iniciativa solidària amb la compra dels fallers i falleres solidàries amb el Sàhara que promou el nostre col·lectiu.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha posat en venda a aquestos fallers i falleres al preu de 7 euros (si es fa una encomanda més gran el preu serà més baix). Les encomandes es poden fer per telèfon o per mail al 664.380.003 o amicsaharaxativa@hotmail.com.

dissabte, 26 de febrer del 2011

Sàhara, 35 anys de conflicte: els drets humans al Sàhara Occidental

El col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva celebra per cinqué any consecutiu les Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva consolida el projecte de sensibilització i difusió de la problemàtica sahrauí amb la celebració de les cinquenes Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí. Les jornades han servit per tal de donar a conéixer la realitat sahrauí, els seus problemes i la situació en la qual viu. Les primeres ens van aproximar a la realitat dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf i les últimes van fer visible el paper de la dona sahrauí. Exposicions de fotografia, xarrades, pel·lícules i documentals, presentacions de llibres… aquestes han estat algunes de les activitats que ens han ajudat a comprendre millor la situació sahrauí. Enguany, i com no podia ser de cap altra manera, les Jornades de Solidaritat estan enfocades als drets humans, de com el Marroc ocupa gran part del territori sahrauí i com es violen els drets humans més bàsics de la població sahrauí.

Per aquest motiu hem pensat desenvolupar les V Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí entre el 28 de febrer i el 5 de març de 2011, a la Casa de Cultura de Xàtiva i porten per títol “Sàhara, 35 anys de conflicte: Els drets humans al Sàhara Occidental”. Cal assenyalar que aquestes activitats sempre es fan el més pròxim al 27 de febrer que és el dia de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (R.A.S.D.) i que enguany se celebra el XXXV.


Les activitats que hem programat són les següents:

- Dilluns 28 de febrer, a les 19 hores, inauguració de l’exposició: “Els drets humans al Sàhara Occidental”. Pati Cobert.

- Dissabte 5 de març, a les 19 hores, Xarrada – debat amb observadors internacionals al Sàhara: “Sàhara, 35 anys de conflicte”. Saló d’Actes, 1a planta.


Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva sols ens queda convidar a totes les entitats i ciutadans/es que desitgen conéixer la situació del Sàhara a participar d’aquestes Jornades.

dilluns, 21 de febrer del 2011

Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí

Sàhara, 35 anys de conflicte
Els drets humans al Sàhara Occidental

diumenge, 20 de febrer del 2011

Regala fallers i falleres solidàries amb el Sàhara.

Si eres faller o fallera i vols ser solidari/a ho pots fer amb el poble sahrauí.



Aquestes minijo (ninetes) són brotxes (fermalls) que fa la gent del col·lectiu d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva per tal d’aconseguir fons per als projectes que realitzem als campaments de refugiats sahrauís.
Són completament artesanals i per una causa solidària, i tant sols per 7 euros.
(tenim més models disponibles, segons l’encomanda es pot fer un preu especial)





Si voleu fer una encomanda solidària per als/les vostres fallers/es o per a la gent de la cort podeu ficar-se en contacte en nosaltres cridant al telèfon de l’associació 664.380.003 o amb mail amicsaharaxativa@hotmail.com

dimarts, 15 de febrer del 2011

2ns Premis Blocs de les Comarques Centrals del País Valencià

El Penjoll. Art de paraula és el col·lectiu responsable d'aquestos 2ns Premis Blocs de les Comarques Centrals del País Valencià. Doncs bé, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha estat nominat en aquestos premis en la secció "Activisme i associacions socioculturals" juntament amb els companys dels col·lectius de Cremats i Amigues i amics de caMot. Els nostres blocs han passat a la final després de dues fases de selecció (votació popular i jurat). Des d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ens sentim contents d'haver arribar fins aquest punt i volem felicitar i desitjar sort a la resta de blocs de la nostra secció (també als blocs participants en altres apartats).

El proper dissabte 19 de febrer, El Penjoll. Art de paraula celebrarà la cerimònia de lliurament dels premis (un per categoria i un per al millor bloc general) a la Casa de Cultura de l'Alcúdia de Crespins. La presentació i animació de l'acte serà a càrrec de Toni de l'Hostal i de Toni Espí. Participaran Pep Gimeno "Botifarra", Mi sostingut, Elies Barberà, Josep Lluís Abad, Terradefoc i The Mateta de Fenoll Faulk Ban... I qui sap si no hi haurà alguna sorpresa més.

El Penjoll. Art de paraula i l'Associació Eco-cultural la Garrofera tenen el gust de convidar-vos al Dia del Judici Final, és dir, l'acte de lliurament dels 2ns Premis Blocs de les Comarques Centrals, que tindrà lloc el proper dissabte, 19 de febrer, a les 18h., a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia de Crespins.

dimecres, 9 de febrer del 2011

Resultats i balanç de la Caravana 2011 a Xàtiva

Quasi 3.000 kg és l’ajuda humanitària que ha enviat Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva cap als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Al final, han estat un total de 2.768 kg d’aliments (1.272 kg d’arròs, 620 kg de sucre, 708 l. d’oli i 168 kg d’altres producte com llegums i pastes) que ajudaran a la població sahrauí a cobrir, en part, algunes de les seues necessitats alimentàries. El nostre col·lectiu també ha aportat 2.000 € que serviran per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població sahrauí i que s’han aconseguit en gran part amb les aportacions econòmiques que ha fet la gent. A més a més, s'han enviat 2 caixes de medicaments i 6 de roba.



Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva porta desenvolupant la Caravana d'Ajuda Humanitària per al poble sahrauí des del 2006 a la ciutat de Xàtiva. Des del principi, les escoles, instituts i altres entitats han participat en aquesta iniciativa solidària. El nostre col·lectiu ha efectuat diverses xarrades explicant la situació en la quanl viu el poble sahrauí i el per què es fa necessària aquesta campanya de recollida d'aliments. Ens hem situat a les portes dels principals supermercats i teniem un punt de recollida permanent a la casa de la Joventut.

Genovés és un municipi que porta molt de temps participant en les activitats d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva. Alguns dels seus veïns han estat o són famílies acollidores de xiquets i xiquetes sahrauís durant els mesos d'estiu. Això ajuda ha desenvolupar millor la recollida d'aliments per al poble sahrauí que es realitza a l'escola i en alguns comerços.


La Granja de la Costera també desenvolupa la caravana. Enguany ha comptat amb el suport de l'Ajuntament. La Granja, també participa en el programa de vacances en pau.


En la localitat de Rotglà i Corberà, és l'AMPA qui porta la iniciativa de participar en la Caravana d'Ajuda Humanitària. És clar, que rep el suport del professorat i alumnat i això ha fet que participen en molta il·lusió des del 2009.


L'últim poble que s'adherit a la Caravana, és un dels més xicotets de la nostra comarca de la Costera. Ací, l'Ajuntament ha tingut la iniciativa de desenvolupar la recollida d'aliments. Si bé la seua aportació ha estat xicoteta a la gent d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ens ha fet molta il·lusió que una altra localitat se sensibilitze i se solidaritze amb el poble sahrauí.



Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, es vol destacar “la importància que té la Caravana per als refugiats sahrauís, ja que subsisteixen bàsicament gràcies a l’ajuda internacional” i “ la gent està sensibilitzada amb la causa sahrauí la qual cosa fa que la caravana d’ajuda humanitària tinga una bona acollida entre els ciutadans de Xàtiva i la Costera”.



Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva volem agrair a tota la gent que ha contribuït i ha aportat aliments i que ha fet possible de nou portar il·lusió i aliments cap al poble sahrauí. Moltes gràcies a tots i totes.

- als ciutadans i ciutadanes de la Granja de la Costera, el Genovés, Rotglà i Corberà, Torrella Xàtiva i d’altres localitats de la Costera que han acudit als punts de recollida
- al professorat i alumnat dels Col·legis, Escola d’Adults, dels IES i les AMPES que han participat a la Campanya
- al mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió, edicions digitals) que han parlat o publicat les notícies de la caravana.
- a les empreses, entitats i col·lectius que ens han ajudat.
- i volem destacar a dos empreses: CARTONAJES HINOJOSA que ens va facilitar totes les caixes per poder embalar l’ajuda humanitària i a DISMADER que ens va facilitar el camió per poder transportar els 3.000 kg d’ajuda fins els magatzems de Paterna.

dissabte, 5 de febrer del 2011

Caravana 2011 = 2.768 kg d'aliments per al poble sahrauí

Finalment, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha recollit 2.768 kg d'aliments per al poble sahrauí en la Caravana d'Ajuda Humanitària 2011. A més, hem enviat 2 caixes de medicaments i 6 caixes de roba. Gràcies a tots els veïns i veïnes de Xàtiva i la Costera per la seua col·laboració.

Els propers díes us donarem més detalls de com ha anat la Caravana d'Ajuda Humanitària 2011, quins pobles han participat amb nosaltres i quines quantitats hem recollit. De moment, molt contents per haver superat les nostres previsions... i això ho hem aconseguit gràcies a tots vosaltres.

divendres, 4 de febrer del 2011

Quasi a punt per carregar la Caravana 2011

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ja ho té quasi tot a punt per carregar el camió amb els aliments i l'ajuda humanitària per al poble sahrauí. Demà, dissabte 5 de febrer, esperem carregar al voltant de 2.500 kg d'aliments procedents de les localitats de la Costera: Genovés, la Granja, Rotglà i Corberà, Torrella i Xàtiva. També carregarem diverses caixes amb medicaments, xandalls i roba diversa.


Tots aquestos aliments es duran al magatzem que la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV) ha disposat a Paterna i s'afegiran a l'ajuda que han arreplegat els altres col·lectius del País Valencià i enviar-lo durant el mateix mes de febrer als Campaments de Refugiats Sahrauís.

Més endavant, des d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva us informarem dels resultats de la Caravana d'Ajuda Humanitària que ha desenvolupat el nostre col·lectiu a la Costera.

dimecres, 2 de febrer del 2011

Càrrega de la Caravana d'Ajuda Humanitària 2011

Continua arribant l’ajuda alimentària per al poble sahrauí dels municipis de la Costera. Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva segueix classificant els aliments per tal de tenir-lo enllestit per al dissabte 5 de febrer.


Aquesta vegada ha estat el municipi de la Granja de la Costera el qui ha fet arribar els aliments recollits a la gent del col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva per tal que ho classifiquen i ho fiquen en les caixes corresponents. És el quart any consecutiu que la Granja de la Costera participa en aquesta Caravana d’Ajuda Humanitària per al poble sahrauí, i enguany han recollit un total de 63 kg d’aliments i han comptat amb el suport de l’Ajuntament.

Abans del dissabte, s’espera que arriben els aliments recollits d’un altre municipi de la Costera, en aquest cas, de la localitat del Genovés, i tot s’ajuntarà amb els aliments de Rotglà i Corberà, Torrella i Xàtiva.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva està finalitzant la Caravana per la Pau i continua classificant els aliments (arròs, sucre i oli, bàsicament) que s'han recollit per al poble sahrauí que es troba en els Campaments de Refugiats de Tinduf. El nostre col·lectiu espera recollir al voltant de 2.000 kg d'aliments.


El proper dissabte 5 de febrer, a partir de les 8:00 hores, la gent de l'associació anirà al local que els han deixat al carrer Bisbes on han emmagatzemat els aliments recollits i carregarà el camió que ha de dur aquestos aliments i altres materials (medicaments, roba...) al magatzem que la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV) ha disposat a Paterna. Allí s'afegirà a l'ajuda que han arreplegat els altres col·lectius del País Valencià i enviar-lo durant el mateix mes de febrer als Campaments de Refugiats Sahrauís.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva volem agrair a tota la gent de Xàtiva, Genovés, Rotglà i Corberà, la Granja de la Costera i Torrella que ha participat en aquesta activitat solidària amb els refugiats sahrauís.