.

.

dimecres, 9 de febrer del 2011

Resultats i balanç de la Caravana 2011 a Xàtiva

Quasi 3.000 kg és l’ajuda humanitària que ha enviat Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva cap als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Al final, han estat un total de 2.768 kg d’aliments (1.272 kg d’arròs, 620 kg de sucre, 708 l. d’oli i 168 kg d’altres producte com llegums i pastes) que ajudaran a la població sahrauí a cobrir, en part, algunes de les seues necessitats alimentàries. El nostre col·lectiu també ha aportat 2.000 € que serviran per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població sahrauí i que s’han aconseguit en gran part amb les aportacions econòmiques que ha fet la gent. A més a més, s'han enviat 2 caixes de medicaments i 6 de roba.



Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva porta desenvolupant la Caravana d'Ajuda Humanitària per al poble sahrauí des del 2006 a la ciutat de Xàtiva. Des del principi, les escoles, instituts i altres entitats han participat en aquesta iniciativa solidària. El nostre col·lectiu ha efectuat diverses xarrades explicant la situació en la quanl viu el poble sahrauí i el per què es fa necessària aquesta campanya de recollida d'aliments. Ens hem situat a les portes dels principals supermercats i teniem un punt de recollida permanent a la casa de la Joventut.

Genovés és un municipi que porta molt de temps participant en les activitats d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva. Alguns dels seus veïns han estat o són famílies acollidores de xiquets i xiquetes sahrauís durant els mesos d'estiu. Això ajuda ha desenvolupar millor la recollida d'aliments per al poble sahrauí que es realitza a l'escola i en alguns comerços.


La Granja de la Costera també desenvolupa la caravana. Enguany ha comptat amb el suport de l'Ajuntament. La Granja, també participa en el programa de vacances en pau.


En la localitat de Rotglà i Corberà, és l'AMPA qui porta la iniciativa de participar en la Caravana d'Ajuda Humanitària. És clar, que rep el suport del professorat i alumnat i això ha fet que participen en molta il·lusió des del 2009.


L'últim poble que s'adherit a la Caravana, és un dels més xicotets de la nostra comarca de la Costera. Ací, l'Ajuntament ha tingut la iniciativa de desenvolupar la recollida d'aliments. Si bé la seua aportació ha estat xicoteta a la gent d'Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ens ha fet molta il·lusió que una altra localitat se sensibilitze i se solidaritze amb el poble sahrauí.



Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, es vol destacar “la importància que té la Caravana per als refugiats sahrauís, ja que subsisteixen bàsicament gràcies a l’ajuda internacional” i “ la gent està sensibilitzada amb la causa sahrauí la qual cosa fa que la caravana d’ajuda humanitària tinga una bona acollida entre els ciutadans de Xàtiva i la Costera”.



Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva volem agrair a tota la gent que ha contribuït i ha aportat aliments i que ha fet possible de nou portar il·lusió i aliments cap al poble sahrauí. Moltes gràcies a tots i totes.

- als ciutadans i ciutadanes de la Granja de la Costera, el Genovés, Rotglà i Corberà, Torrella Xàtiva i d’altres localitats de la Costera que han acudit als punts de recollida
- al professorat i alumnat dels Col·legis, Escola d’Adults, dels IES i les AMPES que han participat a la Campanya
- al mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió, edicions digitals) que han parlat o publicat les notícies de la caravana.
- a les empreses, entitats i col·lectius que ens han ajudat.
- i volem destacar a dos empreses: CARTONAJES HINOJOSA que ens va facilitar totes les caixes per poder embalar l’ajuda humanitària i a DISMADER que ens va facilitar el camió per poder transportar els 3.000 kg d’ajuda fins els magatzems de Paterna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada