.

.

dissabte, 26 de febrer del 2011

Sàhara, 35 anys de conflicte: els drets humans al Sàhara Occidental

El col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva celebra per cinqué any consecutiu les Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva consolida el projecte de sensibilització i difusió de la problemàtica sahrauí amb la celebració de les cinquenes Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí. Les jornades han servit per tal de donar a conéixer la realitat sahrauí, els seus problemes i la situació en la qual viu. Les primeres ens van aproximar a la realitat dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf i les últimes van fer visible el paper de la dona sahrauí. Exposicions de fotografia, xarrades, pel·lícules i documentals, presentacions de llibres… aquestes han estat algunes de les activitats que ens han ajudat a comprendre millor la situació sahrauí. Enguany, i com no podia ser de cap altra manera, les Jornades de Solidaritat estan enfocades als drets humans, de com el Marroc ocupa gran part del territori sahrauí i com es violen els drets humans més bàsics de la població sahrauí.

Per aquest motiu hem pensat desenvolupar les V Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí entre el 28 de febrer i el 5 de març de 2011, a la Casa de Cultura de Xàtiva i porten per títol “Sàhara, 35 anys de conflicte: Els drets humans al Sàhara Occidental”. Cal assenyalar que aquestes activitats sempre es fan el més pròxim al 27 de febrer que és el dia de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (R.A.S.D.) i que enguany se celebra el XXXV.


Les activitats que hem programat són les següents:

- Dilluns 28 de febrer, a les 19 hores, inauguració de l’exposició: “Els drets humans al Sàhara Occidental”. Pati Cobert.

- Dissabte 5 de març, a les 19 hores, Xarrada – debat amb observadors internacionals al Sàhara: “Sàhara, 35 anys de conflicte”. Saló d’Actes, 1a planta.


Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva sols ens queda convidar a totes les entitats i ciutadans/es que desitgen conéixer la situació del Sàhara a participar d’aquestes Jornades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada