.

.

dijous, 1 de juliol de 2010

A punt per començar Vacances en Pau 2010.

Amb l’arribada de la calor a Xàtiva arriben també els xiquets i xiquetes sahrauís que acull el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva.

El projecte de Vacances en Pau, que és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i que és un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra, està organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, en el qual participa Amics del Poble Saharauí de Xàtiva. El projecte de Vacances en Pau començarà enguany a partir de la matinada de 5 al 6 de juliol que és quan arriben més de 350 xiquets i xiquetes sahrauís al País Valencià.

En aquest projecte, participen famílies de Xàtiva i la Costera i acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu. Un total de 13 infants del campaments de refugiats sahrauís seran acollits per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, dels quals 9 estaran a la capital de la Costera, 3 al Genovés i 1 a la Granja de la Costera.

Cal recordar que els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, perquè no tenen cobertes les necessitats bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal. L’estada en famílies de la nostra comarca és una manera més de fer efectiva la nostra solidaritat amb el poble sahrauí. El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.

El projecte de Vacances en Pau 2010 pretén donar a aquests infants la possibilitat de passar diverses revisions mèdiques i participar de les activitats programades (Trobada de xiquets i xiquetes sahrauís a Foios, Acampada a l’Alberg del Túnel, la Fira...) i de veure moltes coses que fins ara desconeixi i la de conviure amb altres nens i nenes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975. El projecte de Vacances en Pau compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Xàtiva i de l’Ajuntament del Genovés entre altres entitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada