.

.

dilluns, 26 de juliol del 2010

Un cap de setmana diferent: Acampada sahrauí a la Costera.

Els xiquets i xiquetes sahrauís han gaudit d’un cap de setmana complet:
jocs, aventures, excursions, nadar al riu, cinema...

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va organitzar per aquest proppassat cap de setmana una de les activitats que els xiquets i xiquetes sahrauís més esperaven: l’acampada. Enguany han estat al Càmping Xàtiva des del dia 23 al 25 de juliol, sense les seues famílies acollidores i amb monitors sahrauís i monitores del Grup Scout Cohinoor de Xàtiva. A l’acampada també es van afegir alguns xiquets i xiquetes sahrauís que estan acollits per l’associació de Manuel.


El divendres per la vesprada els xiquets i xiquetes sahrauís arribaren al Càmping, el qual va canviar ràpidament de fisonomia ja que es va instal·lar una haima, banderoles sahrauís i diverses tendes de campanya. A continuació començaren els jocs que havien preparat els scouts fins l’hora de sopar. A la nit, més jocs, cançons sahrauís i te.


El dissabte, després d’esmorzar, realitzaren una excursió pel paratge de l’Estret de les Aigües, les Arcaetes, la Cova Negra i la Caseta de la Llum. Al principi, el dia en va acompanyar ja que no feia massa calor però a partir del migdia la cosa va canviar. Al matí jugaren i abans del dinar s’aproparen fins al riu per banyar-se i refrescar-se. Per la vesprada, van tornar amb l’objectiu d’arribar al càmping per entrar a la piscina i jugar. Després de sopar els esperava una altra sorpresa ja que al càmping hi havia programada una pel·lícula a l’aire lliure. Els xiquets van estar gaudint de les aventures de Percy Jackson y el ladrón del rayo fins l’hora d’anar a dormir.



El diumenge, més relaxats, es divertiren i jugaren amb les activitats preparades per les scouts i abans de dinar anaren a la piscina. Al matí, van tenir la visita de les càmeres de televisió de la CCTV. A la vesprada, les famílies van anar arribant a partir de les 17:30 de la vesprada i van dur coques i pastissos que havien elaborat i refrescos i granissats. Amb un berenar acabarem l’acampada.


Els xiquets i xiquetes sahrauís abans d’anar-se’n van regalar el calendari solidari 2010 que ha elaborat Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva a tots els veïns del càmping per la seua paciència i bona acollida.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva vol agrair al Càmping Xàtiva la cessió de les seues instal·lacions per tal de poder realitzar aquesta acampada amb els xiquets i xiquetes sahrauís que passen l’estiu entre nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada