.

.

dimecres, 28 de juliol del 2010

Revisió oftalmològica dels xiquets i xiquetes sahrauís

Els xiquets i xiquetes sahrauís han passat revisions oftalmològiques específiques a la Fundació Oftalmològica del Mediterrani a València.


Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva continua desenvolupant el projecte de Vacances en Pau 2010. Un dels punts importants és la de facilitar als xiquets i xiquetes sahrauís l’accés a una atenció sanitària general, la qual ja han començat amb les revisions pediàtriques dels Centres de Salut. Cal recordar que s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Salut i la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià per a l’atenció sanitària dels refugiats sahrauís desplaçats al País Valencià, per aquest motiu, als xiquets i xiquetes sahrauís se’ls realitzarà una revisió específica oftalmològica per tal de detectar trastorns de la refracció i ambliopies a la Fundació Oftalmològica del Mediterrani (FOM).

D’aquesta manera, el dimecres 28 de juliol, al matí, xiquets i xiquetes sahrauís acollits pel col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s'han desplaçaran a València a la FOM. En total han estat 6 els que han viatjat a València: els dos nouvinguts per primer any, aquells que se’ls va detectar algun problema l’any passat i, els que enguany venien diagnosticats de patologia oftalmològica des dels campaments de Tinduf o se’ls ha detectat alguna cosa a les revisions pediàtriques al Centre de Salut. Els resultats han estat molt satisfactoris ja que no s'ha observat cap anomalia a destacar.

La FOM col·labora de manera altruista en la realització d’aquestes valoracions, fent la revisió visual bàsica dels xiquets i xiquetes sahrauís. Si d’aquesta revisió es determinés que algú sofreix una patologia concreta de la qual tinga que ser tractat mèdica o quirúrgicament, la FOM ho ficaria en coneixement de l’Agència Valenciana de Salut per tal que valore la idoneïtat i autoritze que aquesta patologia siga tractada dins de la prestació de serveis que l’Agència té concertada amb la Fundació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada