.

.

dimarts, 6 de juliol del 2010

Efectivament, amb l’arribada de la calor,
arriben els xiquets i xiquetes sahrauís a la Costera.

Avui, a la matinada, amb el retard habitual de la companyia Air Argelie, han arribat els dos avions previstos procedents de Tinduf (un via Alger i l’altre via Orà) i així hem donat per començat el projecte de Vacances en Pau 2010. A les 5:30 h. de la matinada començava a desbordar-se l’alegria per l’arribada d’aquestos petits ambaixadors del poble sahrauí, eren els del primer avió, que baixaven casats però contents de veure de nou als coordinadors del projecte de Vacances en Pau, cares amb sorpresa i ulls com a plats en els infants que venien per primera vegada. La tristesa per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha estat quan del segon avió, que arribaven al voltant de les 7:15 h. no ha baixat una xiqueta que esperàvem (abans havia pogut telefonar a la família acollidora avisant del fet ja que es trobava malalta i no podia anar a l’aeroport).


Finalment, l’autobús que desplaçava als xiquets i xiquetes sahrauís de Manuel, Xàtiva, Canals i Ontinyent va arribar a les 9:20 del matí a la rodona de la Plaça de Vicent Andrés Estellés de Xàtiva i les famílies ja estaven esperant-nos i es va produir l’encontre dels xiquets i les seues famílies acollidores. Molts xiquets i xiquetes sahrauís han aplegat cansadíssims i gairebé sense forces i mig dormint.



A partir d’ara, començaran tota una sèrie d’activitats amb els 12 xiquets i xiquetes que gaudiran d’un estiu especial a la nostra ciutat i comarca. Des d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva volem reconéixer i agrair les ajudes que les institucions públiques (sobretot de l’Ajuntament de Xàtiva), caixes, empreses i comerços de Xàtiva i de la Costera que ens permet dur a terme els nostres projectes de cooperació amb el poble sahrauí i en concret el programa de Vacances en Pau. També volem estendre la gratitud a tota la ciutadania que col·labora amb nosaltres així com a les famílies acollidores d’enguany.

Aquesta primera setmana de juliol els infants sahrauís passaran tota una sèrie de revisions pediàtriques, que continuaran durant aquestos dos mesos. També, el dilluns 12 de juliol es realitzarà la recepció institucional a l’Ajuntament de Xàtiva per part de l’Alcalde de la ciutat Alfonso Rus i la Regidora de Promoció Humana Yolanda Sipán.

Recordar-vos que el programa Vacances en Pau 2010 està organitzat al País Valencià per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí en el qual participa Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva. Enguany a la Comarca de la Costera han arribat 12 xiquets sahrauís a través de Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, 5 a través de Solidaritat i Ajuda al Poble Sahrauí (SAPS) de Canals i 1 a través de LLOENSA de la Llosa de Ranes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada