.

.

dilluns, 19 de juliol del 2010

Encontre de famílies acollidores de xiquets i xiquetes sahrauís a Foios

Unes 1.000 persones participen en l’encontre de les famílies acollidores i dels xiquets i xiquetes sahrauís al municipi de Foios.

Els xiquets i xiquetes sahrauís i a les seues famílies acollidores d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, SAPS de Canals i LLOENSA de la Llosa de Ranes es van desplaçar en autobús a la Trobada que es va realitzar el proppassat 18 de juliol al municipi de Foios (L’Horta). Unes mil persones van assistir a la trobada de xiquets i xiquetes sahrauís que participen en el programa Vacances a Pau 2010.



Els actes es van iniciar a les 17 hores, a la plaça del Rei en Jaume I, on es van concentrar totes les famílies i xiquets i xiquetes sahrauís que venien a la Trobada. Després, al so de dolçaina i tabal, es va iniciar una cercavila pels principals carrers fins a la plaça del Poble per reivindicar els Drets del Poble Sahrauí. A l’arribar a la porta de l’Ajuntament, van ser rebuts per la corporació municipal, la presidenta de la FASPS Lola Claramunt i pel Delegat Sahrauí Mohamed El Mamun Ahmed, entre altres autoritats. Es van llegir manifestos que denunciaven la continua violació dels drets humans al Sàhara Occidental per part de Marroc i demanaven una resolució justa al conflicte. També es va denunciar la tebiesa del govern espanyol respecte al conflicte del Sàhara així com la venda d’armes al Marroc. També es va guardar un minut de silenci en memòria de Mahfud Ali Beiba que era el President del Consell Nacional de la RASD i membre destacat del Front Polisari. Després, els xiquets i xiquetes van gaudir dels diversos tallers i jocs. Acabarem el dia amb un berenar/sopar popular al pati del Col·legi Rei en Jaume.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada