.

.

dilluns, 9 de juliol del 2012

Recepció a l'Ajuntaments de Xàtiva dels xiquets i xiquetes sahrauís


Els xiquets i xiquetes sahrauís han estat rebuts per l’Ajuntament de Xàtiva.

El dilluns 9 de juliol ha estat un dia de plena activitat per al col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ja que hem visitat a dos entitats que col·laboren amb les nostres activitats de sensibilització i cooperació amb el poble sahrauí. D’aquesta manera, hem passat per La Caixa i per Caixa Popular on ens fet algunes fotos amb els directors de les entitats financeres.

La Caixa
Caixa Popular
A les 12:30 hores els xiquets i xiquetes sahrauís, les famílies acollidores i els amics i simpatitzants de la causa sahrauí ens hem concentrat davant de l’Ajuntament amb banderes per reivindicar el dret d’autodeterminació del poble sahrauí, el dret que tenen per a gaudir d’un futur amb pau i llibertat a la terra que els pertany. Per aquest motiu es va llegir el manifest “Acollim el seu somriure. Lluitem per la seua independència” que és el manifest que es llegirà en totes les manifestacions i concentracions a nivell de l’Estat espanyol i que ha estat elaborat per la Coordinadora Estatal de Asociaciones de Solidaridad con el Sàhara (CEAS-Sàhara).

Concentració davant de l'Ajuntament

Posteriorment, a les 13 h. es va fer la recepció als 6 xiquets i xiquetes sahrauís que passaran els propers dos mesos acollits pel nostre col·lectiu. Al Saló de Plens de l’Ajuntament de Xàtiva estaven les famílies acollidores i els nens i nenes sahrauís, i els representants d’EUPV, BLOC-Compromís, PSOE/PSPV i PP. El Secretari d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, Paco Benito, el Delegat del Front Polisari al País Valencià, Mohamed El Mamun Ahmed Brahim, la Regidora de Benestar Social, Rosa Mª Esteban i l’Alcalde de Xàtiva i President de la Diputació de València, Alfonso Rus van donar la benvinguda als xiquets i xiquetes sahrauís que passaran aquest estiu a la nostra ciutat i comarca.

Saló de Plens de l'Ajuntament de Xàtiva. Foto d'Agustí Perales (Levante-EMV)


Finalment, l’associació d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va celebrar el dinar de benvinguda que prepara per als xiquets i xiquetes sahrauís que passen l’estiu entre nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada